.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. τουΤάσου Μανιάτη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. τουΤάσου Μανιάτη


     Τάσος Μανιάτης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών του Π.Σ.  (ΕΑΠΣ)
 Πρίν από  τρείς και πλέον μήνες σε συνάντηση που είχαν τα Δ.Σ των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΛ.ΑΣ- ΠΣ- ΛΣ) με τον Οικονομικών κ. Στουρνάρα, μας είχε δηλώσει ευθαρσώς  << ότι εκτός από τις περικοπές σε μισθούς για τους ένστολους στα ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το 2013 και συγκεκριμένα το ποσό των (78.000.000),  θα υπάρξει ένα ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ το ίδιο έτος, μέσα από το οποίο θα προσδιόριζε ΝΕΕΣ περικοπές για το 2014 της τάξεως των (88.000.000) πού μάλιστα μέρους τους θα καλυφθεί από το κόψιμο των μισθολογικών προαγωγών///// ότι φοράς θα παίρνεις///// καθώς και επιδομάτων.
Οι πρώτες περικοπές ψηφίστηκαν από τούς διαχειριστές του μνημονίου γνωστούς πλέον << Ως ΔΗΜΙΟΥΣ η ως ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ>>.
 Οι δεύτερες περικοπές του 2014 ενταγμένες στο ΜΝΗΜΟΝΕΙΟ 3 και παρά την δήλωση άγνοιας των πολιτικών Ιθυνόντων όπως και στις περικοπές για το 2013, συζητήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
Παράλληλα χρησιμοποιούν το Π.Σ. ως πειραματόζωο με το Σχέδιο Νόμου για την <αναδιοργάνωση> στην βάση της μείωσης των λειτουργικών δομών κατά 30% σύμφωνα με το μνημόνιο,  καθώς και των δαπανών σε αυτό, μειώνοντας έτσι την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Πλέον οι ηγέτες  επιχειρούν να παίξουν παιχνίδι και με τους θεσμούς.
 Είμαστε κάθετα αντίθετοι,και γιαυτό έχουμε καθήκον  να τούς  σταματήσουμε.
ΟΙ Κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει πόσο το ηθικό είναι σημαντικό, στο να έχεις αξιόμαχα Σώματα Ασφαλείας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και του ίδιου του κράτους. Με ένστολους που πλέον θα ανήκουν στην ομάδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας, πού θα βρουν το ηθικό στήριγμα να επιτελέσουν το υπηρεσιακό καθήκον;
 Αλλά για πιά ευεσθησία προς τούς πολίτες μπορούν να μιλούν οι επίορκοι συγκυβερνήτες:
-Για πάνω από τους τρείς χιλιάδες συμπολίτες μας, που τους οδήγησαν στην αυτοκτονία
-Για τα 3.900.000 πού ζουν κάτω από τα όρια της Φτώχιας
-Για το μεγάλο ποσοστό των ανέργων και δη στους νέους πού έχουν συντριβεί τα όνειρα  μαζί και το μέλλον τους, με ορισμένους από αυτούς να βρίσκουν την διέξοδο της ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ του δύσκολου δρόμου της κατοχής.
Ξεστομούν ξεδιάντροπα εκκλησιαστικούς λόγους του τύπου <Βοηθήστε του φτωχούς συμπολίτες μας>. Θα συμφωνήσω ως προς την άξία της βοήθειας και τις αλληλεγγύης, αλλά θα διαφωνήσω στο ότι <ΔΕΝ θέλω κοινωνία φτωχών> αλλά κοινωνία πολιτών πού ευημερούν.
Η ανοχή πού επιδεικνύει η κοινωνία και οι συναδελφοί μου ένστολοι με εξοργίζει αφάνταστα. Ελάχιστη αντίσταση επιδείξαμε από την αρχή της εφαρμογής των ληστρικών μνημονίων, με μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και παρακολουθώντας από την πολυθρόνα του σπιτιού με απάθεια τα τεκταινόμενα. Καίγονταν τά σπίτια των συμπολιτών μας και εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα στο ρυθμό των ΜΕGAλοκάναλων παπαγάλων των ΜΜΕ πού μας είχαν αποβλακώσει.
Τώρα το όριο της φτώχειας κτύπησε και το δικό μας σπίτι καταρράκωσε την αξιοπρέπεια και οδηγεί τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση.
Ένας είναι ο δρόμος!!!!
Ξεσηκωθείτε και τιμωρείστε τους δημίους με τον ίδιο τρόπο πού αυτοί πράττουν.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική Τρομοκρατίας του Ελληνικού λαού  μπορεί να αλλάξει και να σταματήσει η εξαθλίωση των οικογενειών μας, αρκεί να την αλλάξουμε εμείς.
Πρέπει να παλέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας.
Εμπρός να σταματήσουμε τον κατήφορο.
 Τίποτα δεν πρέπει να είναι ίδιο με το σήμερα.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!!!!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!!!! ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.