.

Εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί στην καταστολή αποδυναμώνουν την ΕΛ.ΑΣ- Σύγκριση Ελλάδας με άλλες χώρες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί στην καταστολή αποδυναμώνουν την ΕΛ.ΑΣ- Σύγκριση Ελλάδας με άλλες χώρες

Ο Νίκος Δένδιας ήταν σαφέστατος όταν από το βήμα του ετήσιου  τακτικού συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ., έκανε λόγο για μείωση των υπεράριθμων θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Άλλωστε όπως εν συνεχεία τον συμπλήρωσε ο κύριος Αθανάσιος Ανδρεουλάκος Γραμματέας του Υ.Δ.Τ., το Υπουργείο στοχεύει στην αναπλήρωση των κενών  που θα δημιουργηθούν από νέες τεχνολογίες, τονίζοντας ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη η αντικατάσταση των ανθρώπων από τα μηχανήματα. 
Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλωστε ευαγγελίζονται εδώ και χρόνια την ίδια καραμέλα, ότι η Ελλάδα διαθέτει τεράστιο αριθμό αστυνομικών αναλογικά με τον πληθυσμό της συγκριτικά με άλλες χώρες. Ας δούμε αν αληθεύει λοιπόν. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζετε η Αστυνομική δύναμη της χώρας μας το 2008, προ μνημονίου, πριν δηλαδή τα μεγάλα κύματα φυγής στη συνταξιοδότηση αλλά και το κλείσιμο των Σχολών της Αστυνομίας. Και αν οι 50.000 αστυνομικοί σας φαίνονται αρκετοί, ας δούμε που απασχολούνται, σύμφωνα με την επίσημη ετήσια ανασκόπηση της Αστυνομίας.
 Η Επιλογή των χωρών έγινε με κριτήριο την γεωγραφική θέση και διάφορα άλλα κοινά χαρακτηριστικά ώστε να έχουμε πιο ουσιώδη σύγκριση.
Που είναι οι 50.000 αστυνομικοί
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στατιστικά του ΥΔΤ το 2012 μόνο το Α εξάμηνο του 2012 απασχολήθηκαν 74.243 αστυνομικοί σε πορείες και διαδηλώσεις. Σε αθλητικές εκδηλώσεις αθλητικής περιόδου 2011-12 χρησιμοποιήθηκαν 132.015 αστυνομικοί. Ενώ στις επιχειρήσεις κατά της παράνομης μετανάστευσης απασχολούνται καθημερινά 15.000 αστυνομικοί. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΥΔΤ '' .Στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης το 2012, (77.000) περίπου άτομα συνελήφθησαν να εισέρχονται ή να διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης καθημερινά απασχολούνται περίπου (15.000) αστυνομικοί, δηλαδή το ένα τρίτο (1/3) περίπου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η χώρα μας αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε. λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Επιπλέον είναι σημαντικό ότι το έτος 2012 αυξήθηκαν σε ποσοστό 30% οι επιστροφές μη νομίμων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους .
enstoloi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.