.

Καταστολή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Μέργου - Τα ΜΑΤ τραυμάτισαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Καταστολή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Μέργου - Τα ΜΑΤ τραυμάτισαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

















Η διαμαρτυρία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο ακαδημαϊκό γραφείο του Κ. Μέργου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, γνωστού για τη δήλωση περί προοπτικής μείωσης του ήδη καταβαραθρωμένου κατώτατου μισθού, δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και ξυλοδαρμούς. Τραυματισμοί 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο.



Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλο το χρονικό της επίθεσης των ΜΑΤ στους νέους και τις νέες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: 


Δείτε, λεπτό προς λεπτό σχεδόν, το χρονικό της διαμαρτυρίας των νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου και την επίθεση των ΜΑΤ.
Η βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής έγινε σε βάρος 30-40 ατόμων από: δύο (!) διμοιρίες των ΜΑΤ και λίγο αργότερα κατέφθασαν δυο περιπολικά (!) και μια ομάδα μοτοσικλετιστών ΔΙΑΣ! Απίστευτα πράγματα και όμως (δυστυχώς) αληθινά…







3:10 Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:


Η στρατηγική του αυταρχισμού και της βίας απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ειρηνικούς διαδηλωτές είναι μια επικίνδυνη στρατηγική που μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους ανεξέλεγκτους.


Εμείς απαιτούμε εξηγήσεις από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και από την κυβέρνηση. Εάν δηλαδή έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση στην Ελλάδα, τότε να μας το πουν ευθαρσώς. Εάν μετά την κατάργηση των απεργιών και των κινητοποιήσεων θέλουν να καταργήσουν και την ίδια τη δημοκρατία, να μας το πουν ευθαρσώς. Αυτή, όμως, η πολιτική δεν θα περάσει.

2.30 μ.μ.: Ανακοίνωση στήριξης στη διαμαρτυρία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το ΚΚΕ


Στο βίντεο: Δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση ΜΑΤ στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Γ. Μέργου.  Δηλώσεις έκαναν οι Κώστας Μπάρκας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Πέτρος Τατσόπουλος.

BINTEO ΕΔΩ


****


Δήλωση του γραμματέα Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου, για την επίθεση των ΜΑΤ 



Βίντεο-Φωτογραφία: 
Άγγελος Καλοδούκας

__________________


Νεότερη ενημέρωση: Οι γιατροί επιβεβαίωσαν τους τραυματισμούς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κ. Μπάρκα και Β. Διαμαντόπουλου, στο κεφάλι και το μηρό αντίστοιχα. Αναμένεται να μεταβούν στη ΓΑΔΑ, όπου και θα υποβάλουν μηνύσεις.




___________________

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, έχει μεταφερθεί τραυματισμένος στην Πολυκλινική. Μηνύσεις θα κατατεθούν αργότερα στη ΓΑΔΑ με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια του οι συγκεντρωμένοι που δέχτηκαν την άγρια, απρόκλητη καταστολή των ΜΑΤ.


Δείτε φωτογραφίες εδώ

________________________


Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημ. Παπαδημούλη, στη Βουλή με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές.



______________


Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη διαμαρτυρία των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ


_________________________


Δεκάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στη Σταδίου 5 και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στο γραφείο του Γ. Μέργου, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ».

Σε άλλο πανό στην είσοδο του κτιρίου αναφέρουν: «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Και στα δύο πανό οι Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν στην απεργία της 20ής Φλεβάρης με το σύνθημα: «Ανατροπή τώρα».







Επίθεση των ΜΑΤ

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό στην είσοδο όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. 

Ο Κ. Μπάρκας τραυματίστηκε στο πόδι και έπεσε στο έδαφος. Άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να τον χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχνε την ταυτότητά του.

Έριξαν χημικά ακόμα και σε διερχόμενους.



*****

Δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημ. Τσουκαλά και του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΝ Νάσου Ηλιόπουλου στον ΣΚΑΪ, στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.


Δείτε το βίντεο:



Απόσπασμα δηλώσεων του Ν. Ηλιόπουλου στο ΣΚΑΪ: Εμείς ήρθαμε εδώ σήμερα για δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι οι δηλώσεις του κ. Μέργου δεν ήταν λάθος. Ο κ. Μέργος είχε το θράσος για άλλη μια φορά να παραδεχτεί δημόσια ποιο είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της τρικομματικής, το πρόγραμμα στο οποίο έχουν βάλει την υπογραφή τους, το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ρητά λέει ότι οι μισθοί θα πάνε σε επίπεδα Ανατολικής Ευρώπης. Στις 20 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν την απάντησή τους.


______________________


Δηλώσεις του Ηλία Χρονόπουλου, μέλους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1:
****


Η ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ:


Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.
 
Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή.









Φωτ.: Αγγελος Καλοδούκας - left.gr


In english:

Athens: Riot police attacks brutally youth demonstrators and MPs

Ημερομηνία: 14/02/2013
Συγγραφέας: left.gr


Young people and MPs from SYRIZA (greece's second largest party) staged a peaceful demonstration in the offices of a government official, in Athens today, and faced the attack of the riot police, leading to injuries.



The riot police is spayring directly the demonstrations in a main street of Athens'- more photos (photographer: Angelos Kalodoukas)  here

Young people from SYRIZA, Greece’s second largest party, staged a demonstration early this morning in the office of G. Mergos, general secretary of the Ministry of Finance. They unrolled a banner («nobody can live on 500€»), put up a few posters and then went down to the building’s entrance. The reason for their demonstrations was mr. Mergos’ statements for new cuts to minimum wage, which has already dropped to 586€ after after last year's 22% decrease.


 As members of SYRIZA youth unrolled their banner on the sidewalk, they were brutally  attacked by the riot police, suddenly and without any justification. Few people were beaten and sprayed with tear-gas in close distance. K. Barkas and V. Diamantopoulos, both Members of the Parliament, were also beaten.  Later on, they were taken to the hospital and head and leg beatings were diagnosed to both of them.

SYRIZA commented on the event, saying that «Greece’s governent, and especially the Minister of Public Order, is in love with repression as it was proved today, February the 14th, with the attack to SYRIZA’s youth and the party’s members of the parliament», adding that «the governmetn thinks that by repressing social struggles, it will make young people, in a magical way, “forget” all about unemployment, unregistered labour,  and mass immigration to foreign countries. They make a huge mistake».
Source: left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.