.

Τροχονόμος ε.α. 'Μειώστε τα πρόστιμα στο μισό' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τροχονόμος ε.α. 'Μειώστε τα πρόστιμα στο μισό'



Επιστολή στο enstoloi.gr 
του Ανθυπαστυνόμου ε.α.Τσατλίδη Χρυσόστομου

10 μέρες μετά τη συνταξιοδότηση.
Μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας από τα οποία τα περισσότερα στην Τροχαία θα ήθελα να επισημάνω κάποιους προβληματισμούς και ανησυχίες μου, αλλά και να ζητήσω τη βοήθεια σας ώστε να σταματήσουν οι αδικίες κατά του φτωχού πολίτη. 'Όταν για παράδειγμα κόβεται ένα πρόστιμο των 350Ε για κράνος και για να πληρωθεί μόνο το μισό, η νομοθεσία σου δίνει μόνο 10 ημέρες χρονικό περιορισμό. Αν το πρόστιμο κόπηκε στις 15 του μήνα ποιος αδύναμος οικονομικά συνάνθρωπος  μας θα βρει σε 10 μέρες τα χρήματα; Δεν θα προλάβει καν να πάρει τον επόμενο μισθό του για να το εξοφλήσει.
Θεωρώ τη ρύθμιση αντισυνταγματική, άνιση και απάνθρωπη . Κατά την άποψη μου,το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, είναι τα πρόστιμα να μειωθούν στο μισό εκτός των παραβάσεων υψηλού κινδύνου (π.χ. Άρθρο 6 Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη) αλλά και να παραταθεί στον ένα μήνα η  κατά το ήμισυ εξόφληση.  Όταν γνωρίζουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κάθε οικογένεια, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί στο μισό, δεν μπορούν να μειώνονται κι άλλο τα έσοδα τους για να αυξηθούν  τα έσοδα των δήμων (83%του προστίμου). Το είχε υποσχεθεί κάποτε ο Υπουργός, αλλά δεν  το έπραξε ποτέ.
Οι προβληματισμοί μου για την Αστυνομία είναι πολλοί.  Θα αρκεστώ σε αυτά και ευελπιστώ να επανέλθω στο άμεσο μέλλον για άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η αναγκαιότητα στελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων με επιστημονικό προσωπικό, όπως ψυχολόγους και κοινωνιολόγους που μπορούν να συντελέσουν αλλαγές στον τρόπο συμπεριφοράς πολίτη-αστυνομικού. Εύχομαι και εσείς να πιέσετε την Κυβέρνηση να αλλάξει ρώτα και να σταματήσει να μαστιγώνει τους πολίτες με ανισότητα και αποκεφαλισμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.