.

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τον θανάσιμο τραυματισμό Ανθυπολοχαγού ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τον θανάσιμο τραυματισμό Ανθυπολοχαγού


Με αφορμή την τραγική απώλεια ενός Ανθυπολοχαγού και τον τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κατά την πραγματοποίηση εργασιών καταστροφής πυρομαχικών σήμερα στο Διδυμότειχο ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών, Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, έκανε την παρακάτω  δήλωση: 


Ανάμεσα σε αισθήματα θλίψης, οδύνης  και θυμού, οφείλουμε όλοι και πρώτα απ΄όλα η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αναζητήσουμε ελικρινείς και πειστικές απαντήσεις για τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος και όχι «περιστατικού» όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ. Τα ερωτήματα δεν είναι απλώς εύλογα, είναι αμείλικτα.

Ελπίζουμε ότι κανείς δεν θα θελήσει να προσεγγίσει το θάνατο του Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού)  και τον τραυματισμό του Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και του ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) ως – έστω και ακραία – «παράπλευρη απώλεια»…

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών και των οικείων, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωή που χάθηκε. Οι ειλικρινείς, όμως, εγγυήσεις ότι τέτοια γεγονότα δεν πρόκειται να ξανασυμβούν θα είναι η ελαχιστότατη οφειλόμενη τιμή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επιτέλους να εμφανιστεί στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις μόνιμες αιτίες για το το σημερινό συμβάν, όσο και για πολλά άλλα.

Αύριο καταθέτουμε Ερώτηση. Ο κ. Υπουργός ελπίζουμε να δώσει επαρκείς απαντήσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.