.

ΕΑΠΣ:Νέο ωράριο πυροσβεστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΑΠΣ:Νέο ωράριο πυροσβεστών


Ανακοίνωση ΕΑΠΣ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, εργασιακής αναστάτωσης και παράτυπης έως και παράνομης εφαρμογής του ωραρίου εργασίας στο Π.Σ., μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του πυροσβεστικού συνδικαλισμού, τελικά ήρθε μια πρώτη τακτοποίηση του ζητήματος.
Πριν δύο μέρες τελικά δημοσιεύτηκε το  Π.Δ.  25/13 (ΦΕΚ – 55Α/6-3-2013), με το οποίο αποκαθίσταται η νομιμότητα του ωραρίου στο Πυροσβεστικό Σώμα.   Σύμφωνα με το άρθρο 1 του παραπάνω «ΟΔιοικητής μπορεί, με τη σύμφωνη γνώμη του κατά τόπον αρμόδιου Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, μετά από έγκριση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, να εναλλάσσει το πυροσβεστικό προσωπικό στην υπηρεσία ανά 12ωρο ή 16ωρο ή 24ωρο, όταν ειδικοί υπηρεσιακοί λόγοι το επιβάλλουν, με την προϋπόθεση ότι η συνολική προσφορά εργασίας του κατά μήνα θα υπολογίζεται στη βάση του προβλεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας».
Συνάδελφοι
Η παραπάνω ρύθμιση αποκατέστησε την νομιμότητα αναφορικά με το ωράριο, παραμένει ακόμα προς ρύθμιση η τακτοποίηση των ζητημάτων υπερεργασίας και των κανόνων υγεινής και ασφάλειας, γιά να μπορέσει να εξανθρωπιστεί και να εκσυγχρονιστεί το εργασιακό μας πλαίσιο τουλάχιστον προς αυτές τις πλευρές του.
Καλοσωρίζουμε την τελευταία αυτή ρύθμιση  και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να  κατοχυρώσουμε τα  υπόλοιπα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.