.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. »

        Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ στη Βουλή συνάντηση τα Προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Δημήτρη  Τσουκαλά και Χαρά Καφαντάρη και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο.
      Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς  τα προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο και τα οποία διογκώνονται από τις πολιτικές του Μνημονίου, που ασκούνται  τα τελευταία χρόνια. Τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολίτικης είναι η υποβάθμιση του έργου των Ειδικών Φρουρών και των Συνοριοφυλάκων, η απαξίωση των ιδίων των στελεχών και η αδυναμία παροχής της ποιότητας των υπηρεσιών που θέλουν να παρέχουν οι ίδιοι στον Πολίτη.
        Το προσωπικό εργάζεται πλέον χωρίς ωράριο, ρεπό, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και αξιόπιστα μέσα αυτοπροστασίας. Τα επιχειρησιακά μέσα, που συντηρεί κυρίως το ίδιο προσωπικό, γίνονται πολλές φορές επικίνδυνα και για τους ίδιους, αλλά και για τους πολίτες, ενώ η λειτουργιά των υπηρεσιών στηρίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο του και την απλήρωτη υπερεργασία του.   
         Τα Προεδρεία κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.  και τόνισαν ότι οι εξαγγελθείσες περικοπές για το 2014 θα τους πλήξουν ανεπανόρθωτα, αφού τα μέλη των συνδικαλιστικών τους φορέων βρίσκονται στο κατώτερο σημείο της μισθολογικής πυραμίδας των ένστολων και ήδη είναι αδύνατη η διαβίωση τους.
        Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι στηρίζει τα αιτήματα τους εντός και εκτός της Βουλής και θα εξαντλήσει όλες τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες, προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ίδιων και του επαγγέλματος τους. Παράλληλα, ζήτησε τακτική συνεργασία σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους και την ασφάλεια του πολίτη.
Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.