.

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Απαράδεκτη» η κατάσταση στις ευρωπαϊκές φυλακές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Απαράδεκτη» η κατάσταση στις ευρωπαϊκές φυλακές

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων στις ευρωπαϊκές φυλακές κρούει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σε σχέδιο Ψηφίσματος που εγκρίθηκε σήμερα και πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση και στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Οργανισμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απαράδεκτη —όπως την χαρακτηρίζει— κατάσταση στις ευρωπαϊκές φυλακές.
Το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα των ευρωπαϊκών φυλακών, εκτιμά, είναι ο υπερπληθυσμός.
Σε χώρους όπου μπορούν να διαβιώσουν σχετικά αξιοπρεπώς μόλις 100 κρατούμενοι, στην Σερβία υποχρεώνονται να μένουν 172, στην Ιταλία 153, στην Κύπρο 151, στην Ελλάδα 123, στην Τουρκία 115 και στην Γαλλία 108, υπογραμμίζεται στο Ψήφισμα.
Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι απαράδεκτη και οδηγεί τους κρατουμένους να υποτροπιάζουν σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.
Λαμβάνοντας υπόψη της το υψηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης νέων φυλακών, η Επιτροπή συστήνει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαθέσουν τους λιγοστούς πόρους τους για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και για την απόκτηση και χρήση νέων μεθόδων ηλεκτρονικής παρακολούθησης που θα επιτρέψουν την αποσυμφόρηση των φυλακών και την εποπτεία των πρώην κρατουμένων εκτός φυλακής.
                      
                                                                                              πηγη:ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.