.

Συνάντηση της Ένωσης Π.Π.Υ Ελλάδος με τον Γραμματέα του Τμήματος Σ.Α του ΣΥΡΙΖΑ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της Ένωσης Π.Π.Υ Ελλάδος με τον Γραμματέα του Τμήματος Σ.Α του ΣΥΡΙΖΑ.


ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΠΥΕ »

Προγραμματισμένη  συνάντηση της ΕΠΠΥΕ με τον Τάσο  Μαυρόπουλο  Γραμματέα τμήματος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ στο πλαίσιο  ενημέρωσης των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος και των Πενταετών Πυροσβεστών ειδικότερα. 
Στην συνάντηση με  Τάσο  Μαυρόπουλου  Γραμματέα τμήματος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ  ήταν παρόν ο  Αντιπρόεδρος  και Αν.  Γραμματέας της ΕΠΠΥΕ.  
Εξηγήσαμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να καταλάβει την σημασία που έχουν για την σωστή αντιμετώπιση των πάσης φύσεως συμβάντων, οι ώρες εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα καθώς και τις Κυριακές όπως και τις εξαιρέσιμες ημέρες. Του επισημάναμε πως οι ΠΠΥ σαν ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος δεν μπορεί να εργάζονται  από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και να δικαιούται μόνον 2 ώρες υπερωρία πέραν του 8ωρου. 
Του εξηγήσαμε πως όλα αυτά είναι συνέπεια κακών χειρισμών της προηγούμενης φυσικής και πολιτικής ηγεσίας και πως πρέπει  σαν κλάδος να αλλάξουμε μισθολόγιο διότι το ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων που έχουμε ενταχτεί μέχρι και σήμερα είναι πολύ ακριβό, στοιχίζει στον ελληνικό λαό αλλά και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες διαφύλαξης της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη που είναι και ο τελικός στόχος του Πυροσβεστικού Σώματος. Μας μίλησε για την χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με όλους τους φορείς .
Τον ευχαριστήσαμε για την πρόσκληση και του εξηγήσαμε τους λόγους που δεν παραβρεθήκαμε καθώς για εμάς το μόνο πρόβλημα δεν είναι η αναδιοργάνωση  αλλά και η ομογενοποιήση του Σώματος και γι αυτό προτιμήσαμε την κατ ιδίαν συνάντηση.
Ανανεώσαμε το ραντεβού για εκτενέστερη συζήτηση στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μέχρι την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην βουλή ώστε οι Πενταετείς Πυροσβέστες να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη προώθηση των θέσεων τους .
Συνάδελφοι η Ένωση μας προσπαθεί να εφαρμόσει την εντολή που της δώσατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , αυτό όμως δεν φτάνει , πρέπει και εσείς οι ίδιοι ο καθένας από την θέση που βρίσκετε να προσπαθήσει να προωθήσει τις θέσεις μας ώστε όλοι μαζί να φθάσουμε στον τελικό μας στόχο που δεν είναι άλλος  από την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος στο οποίο και ανήκουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πυργιώτης Απόστολος   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.