.

ΠΟΑΣΥ Αίτημα για αναθεώρηση της μελέτης που επέβαλε τις μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΟΑΣΥ Αίτημα για αναθεώρηση της μελέτης που επέβαλε τις μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ

Προς: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
          Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ

 Κύριε Πρόεδρε,
  Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.5.2 του άρθρου 1 του Ν. 4093/2012 «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» επήλθαν σημαντικές μειώσεις στο χορηγούμενο εφάπαξ βοήθημα από τους Τομείς Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ήτοι κατά 45,49% στον Τομέα Υπαλλήλων της Αστυνομίας Πόλεων και κατά 1,94% στον Τομέα Αστυνομικών, καθόσον υιοθετήθηκε άκριτα η προ μηνών αναλογιστική εκτίμηση – μελέτη της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας, για την οποία η Ομοσπονδία μας είχε εκφράσει τις σοβαρές ενστάσεις της όσον αφορά την αξιοπιστία και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων της.

  Εκφράσαμε τις σοβαρές μας ενστάσεις καθώς η προαναφερόμενη μελέτη είναι άγνωστο γιατί, πέραν των τακτικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουμε, δεν έλαβε υπόψη της για την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος περί της ανταποδοτικότητας και τα ακόλουθα απαιτούμενα στοιχεία:
  α) τις έκτακτες ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις, καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι μας και οι οποίες διενεργούνται σε κάθε μισθολογική ή βαθμολογική προαγωγή, ποσοστιαία επί των εξόδων των μετακινήσεών τους, επί του καταληκτικού και προκαταληκτικού βαθμού, σε κάθε μεταβολή του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας κ.λ.π. και οι οποίες αθροιστικά προφανώς αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο του Ταμείου μας.
  β) τις σημαντικές εισροές στα έσοδα του Ταμείου μας από το ποσοστό του 10% των συμβάσεων των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και από το ποσοστό του 5% των εισιτηρίων αθλητικών εκδηλώσεων, τα οποία αποτελούν αμοιβή για την πρόσθετη εργασία που παρέχουμε στις αθλητικές εκδηλώσεις.
  γ) τα έσοδα από τα ανεξόφλητα κλασματικά υπόλοιπα του Ο.Δ.Ι.Ε. που και αυτά αποτελούν αντιστάθμισμα της πρόσθετης εργασίας που παρέχουμε στις ιπποδρομίες.
  Κύριε Πρόεδρε,
  Παρότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για απένταξη του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το ΥΠ.Ε.Κ.Α. και η ένταξή του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, φρονούμε ότι το Δ.Σ. του Ταμείου οφείλει άμεσα με απόφασή του να ζητήσει την αναθεώρηση της οικονομοτεχνικής μελέτης της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών του ΥΠ.Ε.Κ.Α. Και τούτο για να συμπεριληφθούν στα έσοδα οι προαναφερόμενες έκτακτες ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τα έσοδα που προέρχονται από την πρόσθετη εργασία μας έτσι ώστε να εκδοθούν νέα πιο ασφαλή συμπεράσματα για την ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών.
ypografes-poasy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.