.

Ανοιχτή συζήτηση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την Ιθαγένεια - Πέμπτη 4 Απρίλη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ανοιχτή συζήτηση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την Ιθαγένεια - Πέμπτη 4 Απρίλη

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή συζήτηση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
για την Ιθαγένεια - Πέμπτη 4 Απρίλη
Πριν καλά - καλά δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του νόμου Ραγκούση, η τρικομματική κυβέρνηση έσπευσε να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία χορήγησης Ελληνικής Ιθαγένειας. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού χιλιάδες παιδιά μεταναστών βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα» χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα της Ιθαγένειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, υποστηρίζοντας τη χορήγηση Ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, χωρίς αποκλεισμούς και γραφειοκρατικά προσκόμματα. Τα παιδιά αυτά, που είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν έρθει στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία, αποτελούν οργανικό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, της μόνης κοινωνίας άλλωστε που έχουν γνωρίσει. Ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται εδώ, την κουλτούρα αυτού του τόπου ενστερνίζονται. Επομένως, δικαιούνται όλων των δικαιωμάτων που χαίρουν οι Έλληνες πολίτες. Η αποστέρηση αυτών των δικαιωμάτων αποτελεί πλήγμα συνολικά για τη δημοκρατία.

Την Πέμπτη 4 Απρίλη, στις 7:00μμ, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της Ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής - Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1, 1ος όροφος) και εισηγητές θα είναι οι:

* Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
* Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
* Κωστής Παπαϊωάννου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.


Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.