.

Δρίτσας: Σκάνδαλο Αλμούνια-ΤΑΙΠΕΔ-κυβέρνησης σε βάρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δρίτσας: Σκάνδαλο Αλμούνια-ΤΑΙΠΕΔ-κυβέρνησης σε βάρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/4/2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΜΟΥΝΙΑ – ΤΑΙΠΕΔ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΕΑΣ)


Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών, Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την απόφαση της Ευρ. Επιτροπής με Α.Π. SG-Greffe (2013) της 7.3.2013, που αφορά στην εκκίνηση της επίσημης διαδικασίας έρευνας σχετικά με την εικαζόμενη κρατική ενίσχυση υπέρ της επιχείρησης Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)


«Η με αριθμό πρωτοκόλλου SG-Greffe (2013) της 7.3.2013 εκτελεστική απόφαση, την οποία υπογράφει ο γνωστός διώκτης της εγχώριας βιομηχανίας Επίτροπος Joaquin Almunia, αποτελεί το πιο πρόσφατο – μετά την επιβολή προστίμου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - επεισόδιο στην επίθεση της Επιτροπής στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Το έγγραφο της Επιτροπής στερείται νομικής τεκμηρίωσης και αποτυγχάνει να εξηγήσει επαρκώς πώς διαταράσσεται το ενδοκοινοτικό εμπόριο από μια εταιρεία, της οποίας η μεν παραγωγή για τον πολιτικό τομέα δεν καταγράφει εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η δε στρατιωτική της παραγωγή εξάγεται μόλις σε ποσοστό 16%.

Διαστάσεις, όμως, τεραστίου σκανδάλου αποκτά η υπόθεση αυτή από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε ανέλπιστο (;) αρωγό και υποστηρικτή της την ελληνική κυβέρνηση. Όπως το ίδιο το έγγραφο της Επιτροπής αναφέρει, οι ελληνικές αρχές «δεν επικαλέσθηκαν επισήμως ποτέ ούτε τεκμηρίωσαν τους ισχυρισμούς τους» σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 346 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που επιτρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων εθνικής ασφάλειας σχετικά με την παραγωγή και εμπορία πυρομαχικών. Η επίκληση του άρθρου αυτού αυτοδίκαια θα οδηγούσε σε εξαίρεση της εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ, αφού θα καθίστατο πλέον σαφές ότι δεν πρόκειται για ιδιωτική, αλλά για δημόσια περιουσία, όπως πάγια υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Επισημαίνουμε ότι αν η Κυβέρνηση τεκμηριώσει - όπως και μπορεί να κάνει – την άποψη ότι τα ΕΑΣ είναι νομικό πρόσωπο, το οποίο εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, που σχετίζονται με την εθνική άμυνα, τότε αφενός μεν θα αποτρέψει το εξωφρενικό πρόστιμο ύψους περίπου 1 δις ΕΥΡΩ (!), αλλά και δεν θα μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΑΣ. Διαφορετικά το ΤΑΙΠΕΔ, για να ξεπουλήσει τα ΕΑΣ, θα πρέπει να χρεώσει τον κρατικό προϋπολογισμό με 1 δις ΕΥΡΩ !

Η ευθύνη πλέον δεν είναι μόνο των Υπουργών, είναι του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταθέτει άμεσα Ερώτηση για την περίεργη αυτή υπόθεση και θα απαιτήσει καθαρές απαντήσεις.»

1/4/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.