.

Δένδιας και ΝΔ χάνουν τον έλεγχο - Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για Ιερισσό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δένδιας και ΝΔ χάνουν τον έλεγχο - Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για Ιερισσό

Με βαριές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια και η ίδια η Ν.Δ. κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "παρέχει πολιτική κάλυψη σε άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για επτά κακουργήματα και δεκατέσσερα πλημμελήματα"...
Το... προέτρεψε δε να ιδρύσει "και συνιστώσα υποδίκων για κακουργήματα!" με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές μεταμεσονύκτιες συλλήψεις δύο κατοίκων της Ιερισσού μπροστά στα μάτια των παιδιών τους έπειτα από αστυνομική έφοδο στα σπίτια τους, που χαρακτηρίστηκαν "τρομοσόου" που φέρνει "στον νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής" με σκοπό να τρομοκρατήσει την τοπική κοινωνία που διαμαρτύρεται.


"Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας" απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας πρακτικές που "φέρνουν στον νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής" - Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προειδοποιεί τα "γαλατικά χωριά" ενόψει επενδύσεων και προτρέπει την αξιωματική αντιπολίτευση να δημιουργήσει συνιστώσα υποδίκων - Αντίδραση από Ανεξάρτητους Έλληνες, ΠΑΜΕ, Οικολόγους Πράσινους, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
"Είναι προφανές ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα. Οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη κατοικία και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση" τόνισε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει πως "ο πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων. Μια πολιτική που αψηφά την τοπική κοινωνία και οδηγεί σε τεράστιες περιβαλλοντικές βλάβες δεν μπορεί να επιβληθεί παρά με την κρατική βία. Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας" καταλήγει η ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση - απάντηση μάλιστα της Ν.Δ. σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι εκείνος που όπλισε τα χέρια όσων έκαψαν περιουσίες και επεχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους! Από τη μία πυροδοτεί τη βία και από την άλλη μιλάει για 'τρομοσόου'... Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσει να υπερασπίζεται αποκλειστικά και μόνο όσους βαρύνονται με κακουργήματα και άνομες πράξεις".
Εκτός όμως της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν ακόμα και στην προσπάθεια ταύτισης των συλληφθέντων με την τρομοκρατία είτε μέσω των tweet του Γ. Μουρούτη, που σχολιάζοντας σχόλια περί βίαιης σύλληψης έγραψε πως πρόκειται για "σύλληψη κατηγορουμένου για 10 κακουργήματα παρουσία εισαγγελέα για εμπρησμό συν τρομοκρατία", είτε με τον ίδιο τον Ν. Δένδια να λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως "οφείλω να σας πω ότι μεγαλύτερο κατηγορητήριο δεν έχω δει ούτε στις δίκες περί τρομοκρατίας".
Σε ανάλογη συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Ν. Δένδιας δήλωσε επίσης ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί. Εάν οποιαδήποτε κοινότητα, χωριό ή κωμόπολη στην Ελλάδα έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και να εφαρμόσει δικό του Σύνταγμα, δικό του δίκαιο, την αυτοδικία ως κανόνα ζωής, αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Εξηγημένες κουβέντες".
Σχολιάζοντας τα γεγονότα της Ιερισσού ο υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Δ. Τσουκαλάς, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατρέψει τη Χαλκιδική ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Ιούλιου Καίσαρα, όταν, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παρομοίασε με μικρό γαλατικό χωριό τους κατοίκους που προσπαθούν να αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως άλλους 'λεγεωνάριους' τους Έλληνες αστυνομικούς".Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλης δήλωσε μεταξύ άλλων πως "ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη θυμίζει τους υπουργούς της χούντας, Τοτόμη και Λαδά».


Εφαρμογή του νόμου απ' όλες πλευρές ζήτησε το ΠΑΣΟΚ
«Ζούμε σε μια χώρα ευνομούμενη, που πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος από όλες τις πλευρές» σχολίασε στον Α989 ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση οι πράξεις βίας πρέπει να καταδικάζονται από οπουδήποτε και αν προέρχονται και οι πράξεις όλων των οργάνων της πολιτείας πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον νόμο» αναφερόμενος στις χθεσινές συλλήψεις στην Ιερισσό.


Δυνατότητα διαφορετικής πρακτικής πρόκρινε η ΔΗΜ.ΑΡ.
«Θα μπορούσε να υπάρχει μια διαφορετική επιχειρησιακή πρακτική, να προχωρήσουν σύννομα όλες οι διαδικασίες» σχολίασε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΗΜ.ΑΡ., Σάκης Παπαθανασίου ενώ για τη δήλωση του Ν. Δένδια περί "γαλατικών" χωριών ο Σ. Παπαθανασίου υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρχει κράτος δικαίου», αναγνώρισε επιπλέον ότι στη Χαλκιδική η κοινωνία έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. «Ο ορυκτός πλούτος είναι ένας πόρος που πρέπει να αξιοποιηθεί, αλλά ο πληθυσμός έχει μεγάλη αμφισβήτηση δικαίως λόγω του παρελθόντος. Υπάρχει μια μαζική αμφισβήτηση της ικανότητας του κράτους να διατηρεί την προστασία του περιβάλλοντος στις περιπτώσεις των εξορύξεων. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία που θα μείνουν αναξιοποίητοι οι πόροι λόγω της αδυναμίας του κράτους» πρόσθεσε.
Την κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και νομιμότητας κατήγγειλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλοντας τον κ. Δένδια ότι "εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως εργαλείο υλοποίησης των εντολών που δέχεται ο ίδιος από την τρόικα και τους μεγαλοεργολάβους".
Τη βίαιη εισβολή της αστυνομίας σε σπίτια της Ιερισσού τα ξημερώματα της Τετάρτης καταγγέλλει η γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν "μπουκαδόρο σε ρόλο εισαγγελέα" τον Ν. Δένδια ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησε για προσπάθεια κατατρομοκράτησης της κοινωνίας.


Σχετικό δημοσίευμας Αυγής 
Τον ΣΥΡΙΖΑ πυροβολούν Δένδιας-ΝΔ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.