.

Πρόστιμα για τα κατοικίδια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πρόστιμα για τα κατοικίδια
Με 100 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι δεν καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους που λερώνουν τα κατοικίδια τους. Στα 30.000 ευρώ θα φτάνει η κακοποίηση των ζώων.

Για πρώτη φορά θα κόβονται πλέον πρόστιμα και για τα κατοικίδια. Από την Δευτέρα η δημοτική αστυνομία του δήμου Αθηναίων θα τιμωρεί με 100 ευρώ χρηματικό πρόστιμο όποιους ιδιοκτήτες δεν καθαρίζουν τα πεζοδρόμια που λερώνουν τα κατοικίδια τους.

Παράλληλα ιδιαιτέρως «τσουχτερά» θα είναι τα πρόστιμα για όσους τραυματίσουν με το όχημα τους ή κακοποιήσουν αδέσποτο ζώο.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Α. Αντωνόπουλος διευκρίνησε πως «θα επιβάλλονται πρόστιμα, από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν θα καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού ζώου. Για τους παραβάτες ιδιοκτήτες petshop, θα προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους».

Ο κατάλογος των προστίμων

• 100 ευρώ για ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους

• 300 ευρώ για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από τροχαίο

• 300 ευρώ για την παράληψη πιστοποιητικού ταυτοποίησης στον δήμο

• 1.000 ευρώ για την πώληση ζώου συντροφιάς κάτω των 2 μηνών

• 30.000 ευρώ για την κακοποίηση ζώων

• Προβλέπεται μέχρι και ανάκληση αδείας του pet shop σε πρόπτωση που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παραπέσει σε ένα από τα παραπάνω παραπτώματα.

Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ για την πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νόμου, ο δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα αποτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα, με τους συναρμόδιους φορείς και άλλους δήμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.