.

Νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σχεδιάζει ο Δένδιας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σχεδιάζει ο Δένδιας

Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.

Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.

Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.

Σε αυτά τα κέντρα κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.