.

Δημήτρης Τσουκαλάς: Εμπόλεμη Ζώνη η Χαλκιδική ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δημήτρης Τσουκαλάς: Εμπόλεμη Ζώνη η Χαλκιδική


Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά,
Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Εμπόλεμη Ζώνη η Χαλκιδική
Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατρέψει την Χαλκιδική, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Ιούλιου Καίσαρα όταν μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό παρομοίασε με μικρό Γαλατικό χωριό τους κατοίκους που προσπαθούν να αντισταθούν υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως άλλους «λεγεωνάριους» τους Έλληνες Αστυνομικούς οι οποίοι κατόπιν εντολών εισέβαλαν πριν τα ξημερώματα βίαια στα σπίτια των κατοίκων σπάζοντας τις πόρτες και προχωρώντας σε συλλήψεις μπροστά στα έντρομα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους.
Θυμίζουμε όμως στον κύριο Υπουργό και την κυβέρνηση ότι οι προσπάθειες του Ιουλίου Καίσαρα να υποτάξει το Γαλατικό χωριό, πάντα είχαν αποτυχημένη κατάληξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο αλλά η Ενότητα, η Αποφασιστικότητα και η Αλληλεγγύη ενός ολόκληρου χωριού είναι η κινητήριος ακατανίκητη δύναμη του.
Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά, χρησιμοποιεί την καταστολή ως το μόνο όπλο απέναντι σε όσους αντιστέκονται στις αδιέξοδες πολιτικές της. Ασχολήθηκε ποτέ η κυβέρνηση με τις μελέτες περιβαντολλογικών επιπτώσεων που δημοσίευσαν οι κάτοικοι στην περιοχή; Υπάρχουν μελέτες από πλευράς της Κυβέρνησης που αποδεικνύουν το αντίθετο; Έκανε διάλογο με τους κατοίκους για να τους πείσει για τις προθέσεις της; Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει και ο λόγος είναι ότι τα συμφέροντα των λίγων για άλλη μία φορά υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της ζωής των πολλών.
Άραγε, όπως λέει και ο στίχος του Μάνου Ελευθερίου και έκανε τραγούδι ο Μίκης Θεοδωράκης:
Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά, να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;


Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.