.

Αυτή είναι η Ελληνίδα της Βόρειας Κορέας. Τι λέει για την κατάσταση που επικρατεί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αυτή είναι η Ελληνίδα της Βόρειας Κορέας. Τι λέει για την κατάσταση που επικρατεί

Στην φωτογραφία η κυρία Φραγκίσγκα Μεγαλούδη, η μοναδική Ελληνίδα που ζει στην Βόρεια Κορέα,μέχρι σήμερα.
Η κ. Μεγαλούδη θα αναχωρήσει από την Β.Κορέα με τον τετράχρονο γιο της, Σεμπάστιαν, μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ, που υπηρετούν στη χώρα αυτή.Η ίδια επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  (ΑΠΕ) με αφορμή την εσπευσμένη αναχώρηση για το Πεκίνο πως το κλίμα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας είναι ήρεμο, «αν και υπάρχει κάποια ένταση»

«Δεν υπάρχει εδώ ένας κακός που απειλεί τον πλανήτη, αλλά παίζεται ένα πολιτικό, στρατιωτικό παιχνίδι για το οποίο σε μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΗΠΑ που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για ουσιαστική διπλωματική λύση» τόνισε η κ. Μεγαλούδη.

Η τελευταία της περιπέτεια, πάντως, δεν είναι και η μόνη. Είναι συνηθισμένη να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό πίεση. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στη Γαλλία και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό από τη Σορβόννη στην Περιβαλλοντική Αρχαιολογία.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Αρχαιολογία / Αρχαιοβοτανική από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και την Τουλούζη. 

Δίδαξε, ως λέκτορας ευρωπαϊκής προϊστορίας, στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του πανεπιστημίου του Αιγαίου και στο ΠανεπιστημΙο Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ. 

Το 2010 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα, πριν πάει στην Μπανγκόκ, όπου άρχισε τη συνεργασία της με το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το Irin News.

Συνεργάζεται με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τη «Huffington Post» και τον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας (ελληνικά και αγγλικά), ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».  onalert 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.