.

Επιχείρηση - φιάσκο το 'αίμα μόνο για Έλληνες' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Επιχείρηση - φιάσκο το 'αίμα μόνο για Έλληνες'

Αν πιστέψει κανείς την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, τότε μπορεί να φανταστεί έναν ποταμό αγνού και αμόλυντου ελληνικού αίματος να κυλά από τις φλέβες
υπερήφανων πατριωτών και μέσα από τα επικοινωνιακά σωληνάκια του συστήματος προπαγάνδας να καταλήγει στο εκλογικό σώμα του νεοναζιστικού μορφώματος. Ένα ακόμη διαφημιστικό τρικ. Μία ακόμη παραπλανητική επίδειξη ανθρωπιάς από Έλληνες για Έλληνες. Μια πανελλαδική φιέστα αιμοδοσίας όπου το «Αίμα» μπερδεύεται με το ψέμα και η «Τιμή» χάνεται στη φτήνεια της απάτης.

«Στα νοσοκομεία και τις μονάδες αιμοληψίας ολόκληρης της επικράτειας βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη, στελέχη, βουλευτές και φίλοι του Κινήματος και έδωσαν αίμα, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες αποκλειστικά και μόνο Ελλήνων συμπολιτών μας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φιάλες για την Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής, που μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει σε χιλιάδες συμπατριώτες μας που σε μια δύσκολη, προσωπική στιγμή χρειάστηκαν τη βοήθειά μας» γράφει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής σε ένα παραλήρημα εξαπάτησης των ίδιων των ψηφοφόρων της. Μία ανακοίνωση που στάζει ψέμα και όχι αίμα. Και η διάψευση έρχεται από τα κατά τόπους Κέντρα Αιμοδοσίας, που το Σάββατο 27 Απριλίου υποδέχτηκαν τους εθελοντές αιμοδότες της Χρυσής Αυγής.


Τρεις κι ο κούκος«Τρεις φιάλες αίμα έδωσαν όλες κι όλες στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας» λέει ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Πάτρας, χαρακτηρίζοντας τους εμπνευστές της συγκεκριμένης αιμοδοσίας «τζάμπα μάγκες». Σε μια εκλογική περιφέρεια που η Χρυσή Αυγή κατάφερε στις εκλογές του Ιουνίου να συγκεντρώσει 10.742 ψήφους, δεν μπόρεσε να συγκινήσει ούτε μια χούφτα οπαδούς της που να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας. «Ούτε καν ο βουλευτής τους ή οι υποψήφιοί τους δεν ήρθαν να δώσουν αίμα» είναι η απάντηση των εργαζομένων του νοσοκομείου στην πανηγυρική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Και από την Πάτρα στην Κοζάνη, εκεί που ο Πυρήνας Δυτικής Μακεδονίας «μπόρεσε μετά βίας να κινητοποιήσει τρία μέλη του τις πρωινές ώρες και άλλους τρεις με το ζόρι το απόγευμα», σύμφωνα με γιατρό που είχε βάρδια στο Κέντρο Αιμοδοσίας της πόλης. Στην Τρίπολη, που η «παράσταση» της αιμοδοσίας συνοδεύτηκε από τραμπουκισμούς εις βάρος δημοσιογράφων και αντικομμουνιστικές κορώνες των τοπικών παραγόντων της Χρυσής Αυγής στα κανάλια, «το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό για τις ανάγκες του νοσοκομείου, καθώς ελάχιστες φιάλες αίματος κατάφεραν να συγκεντρωθούν», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας που παρακολούθησε τη διαδικασία της αιμοδοσίας.


Προσοχή να μη φανεί το τατουάζ«Με μεγάλη συμμετοχή Συναγωνιστών και φίλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία από την Τ.Ο. Λαρίσης, το Σάββατο 27 Απριλίου, στο νοσοκομείο της πόλεως, δίνοντας μια ξεκάθαρη απάντηση στους κωμικούς συνδικαλιστές καθώς και σε κάποιους ανόητους υποτιθέμενους αντιρατσιστές, οι οποίοι καλούσαν τους Λαρισαίους να αντισταθούν», γράφει η ανακοίνωση της Τ.Ο. Λαρίσης. Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής η ανακοίνωση συνοδεύεται και από φωτογραφίες των εθελοντών έξω από τα κέντρα αιμοδοσίας. Σε μία από αυτές μπορεί κανείς να μετρήσει 15 άτομα να ποζάρουν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, με τη λεζάντα να πληροφορεί τους αναγνώστες πως πρόκειται για δύο βουλευτές και 13 μέλη της Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας. Αυτή ήταν η «μεγάλη συμμετοχή» και τόσοι ακριβώς ήταν και οι αιμοδότες της 27ης Απριλίου στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, σημειώθηκε και η μεγαλύτερη προσφορά αίματος από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.


«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει το Κέντρο στη διάθεσή του, στη Λάρισα το αποτέλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας απέφερε 15 φιάλες αίματος», υποστηρίζει ο Λεωνίδας Ανωμερίτης. Πενιχρή ήταν όμως η συνεισφορά της Χρυσής Αυγής σε αίμα και στον γειτονικό Βόλο, όπου δεν κατάφεραν να συγκεντρωθούν ούτε δέκα φιάλες αίμα, παρά τις προσπάθειες του βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του. Ο βουλευτής φρόντισε αυτή τη φορά πάντως να δώσει αίμα από το δεξί χέρι για να καλύψει με τον τρόπο το τατουάζ με το ναζιστικό Sieg Heil, που κοσμεί το αριστερό του χέρι και είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια παλαιότερης αιμοδοσίας.

Στις φλέβες τους κυλάει ο ναζισμόςΟι ιδεολογικοί πρόγονοι του βουλευτή Μαγνησίας, οι Ναζί της δεκαετίας του '30 και του '40, ήταν αυτοί που κατά βάση προώθησαν μια Geschichtewissenschaft, μια επιστήμη δηλαδή της Ιστορίας, που, στηριγμένη στη φυλετολογία και στην αξιολόγηση βάσει του αίματος, επιχείρησε να δει αναθεωρητικά το παγκόσμιο ανθρώπινο γίγνεσθαι με άξονα τη φυλή. Το αίμα αποτέλεσε το ύψιστο ιδεώδες του εθνικοσοσιαλισμού. «Για να δημιουργήσει τη θρησκεία του καθαρού γερμανικού αίματος ο Χίτλερ χρειάστηκε να δανειστεί από δεύτερο χέρι τις ρατσιστικές ιδέες ενός Γάλλου διπλωμάτη και ερασιτέχνη συγγραφέα, του κόμητα Γκομπινώ», σημειώνει ο Τρότσκι στο κείμενό του «Τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός» δίνοντας μια πρώτη εικόνα για το ιδεολογικό κατασκεύασμα της ναζιστικής καθαρότητας του αίματος. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», που είδε στις περσινές εκλογές και μετεκλογικά τα ποσοστά και την επιρροή του να ανεβαίνουν αλματωδώς, αντανακλώντας (και επιχειρώντας να δώσει έκφραση και να εκμεταλλευτεί) τις πιο σκοτεινές και αδιέξοδες όψεις της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και της κονιορτοποίησης των κοινωνικών στρωμάτων από την κρίση και το Μνημόνιο, «στήνει» το τελευταίο διάστημα επικοινωνιακές επιδείξεις αλληλεγγύης, αλλά μόνο για Έλληνες.Οι τζάμπα μάγκες
Λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της καθαρόαιμης αιμοδοσίας, η Χρυσή Αυγή διαβεβαίωνε τους φίλους και τα μέλη της πως το αίμα που έδωσαν θα διοχετευτεί αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες. «Το αίμα που συλλέγει η Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής χαρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες συμπολίτες μας. Ως γνωστόν, κάθε αιμοδότης έχει το δικαίωμα να αποδώσει το αίμα που προσφέρει σε όποιον ασθενή επιθυμεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το απόσπασμα της ανακοίνωσης. Μία καταφανής διαστρέβλωση της αλήθειας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, «εδώ και μέρες είχε υπάρξει η ρητή οδηγία προς όλα τα κέντρα αιμοδοσίας να μην ληφθεί ούτε μία φιάλη αίμα από άτομα που θα αρνηθούν να υπογράψουν το Δελτίο Αιμοδοσίας». Τι λέει όμως το Δελτίο Αιμοδότη που υπέγραψαν τα λιγοστά μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματός τους; Ακριβώς πάνω από το σημείο που έβαλαν την υπογραφή τους γράφει ευκρινώς πως ο αιμοδότης βεβαιώνει «πως το αίμα του είναι στη διάθεση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας για κάθε ασθενή που θα το χρειαστεί». Στην περίπτωση αυτή, ή οι χρυσαυγίτες αιμοδότες δεν διάβασαν τι υπέγραψαν ή το κόμμα τους ψεύδεται όταν τους διαβεβαιώνει πως το αίμα τους «θα διατεθεί για τις ανάγκες αποκλειστικά και μόνο Ελλήνων συμπολιτών μας».«Είναι ψευδεπίγραφο και αναληθές το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής» ξεκαθαρίζει ο Λεωνίδας Ανωμερίτης διαψεύδοντας τα περί αποκλειστικής διάθεσης σε Έλληνες ασθενείς. Το ίδιο κατηγορηματικοί είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που πήραν μέρος στις αιμοδοσίες του περασμένου Σαββάτου. «Οι τρεις που έδωσαν αίμα στην Πάτρα, υπέγραψαν χωρίς καμία αντίρρηση το δελτίο, γι' αυτό και τους λέω τζάμπα μάγκες», συμπληρώνει ο Κώστας Πετρόπουλος από το νοσοκομείο της Πάτρας και συνεχίζει: «με αφορμή τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν για την πανελλαδική φιέστα αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν το περασμένο Σάββατο και για να σταματήσουν τα ψέματά τους και οι ψευτοεντυπώσεις τους, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής και ούτε μπορεί να υπάρξει βάσει της σχετικής κείμενης νομοθεσίας, την οποία νομοθεσία οφείλουμε να πούμε ότι αποδέχθηκαν πλήρως οι ελάχιστοι προσερχόμενοι, υπογράφοντας το σχετικό έντυπο αιμοδοσίας».


Ούτε μια φιάλη χωρίς υπογραφή«Μοναδική παραφωνία, ο θλιβερός χρηματοδοτούμενος θίασος μιας χούφτας Συριζαίων και ανθελλήνων, που δεν τόλμησαν σε καμία περίπτωση να πλησιάσουν ή να παρακωλύσουν τη διαδικασία», συνεχίζει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ξεχνώντας πως εκτός από τους «τζάμπα μάγκες» υπήρξαν και οι αυθεντικοί «μάγκες» της ρατσιστικής αιμοδοσίας, που αρνήθηκαν να υπογράψουν τα δελτία αιμοδότη επιμένοντας στην επιθυμία να χορηγηθεί το αίμα τους μόνο σε Έλληνες. Σε δύο τέτοιες περιπτώσεις, όπως στη Σάμο και στο Ρέθυμνο, οι αιμοδοσίες δεν διεξήχθησαν, καθώς το προσωπικό των νοσοκομείων αρνήθηκε να προχωρήσει στην αιμοληψία. Στο Ρέθυμνο, η αιμοδοσία ματαιώθηκε με τη συνεχή παρουσία στο νοσοκομείο υγειονομικών και κατοίκων της πόλης, που αρνήθηκαν να υποκύψουν στην τρομοκρατία της γροθιάς και στην εγκληματική λογική του ρατσισμού, υποστηρίζοντας με τη στάση τους την απόλυτη ισότητα όλων, Ελλήνων και μεταναστών, στην υγεία και στις υπηρεσίες υγείας.


Την ίδια τύχη είχε και το εγχείρημα αιμοδοσίας στη Σάμο, όπου από νωρίς το πρωί του Σαββάτου υπήρξε συγκέντρωση δεκάδων πολιτών, εκπροσώπων φορέων, μελών του ιατρικού συλλόγου, του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπων κομμάτων, οι οποίοι σταμάτησαν με την παρουσία τους την αιμοδοσία, καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής επέμειναν στον όρο «το αίμα που διαθέτουν στην Τράπεζά τους να διατίθεται μόνο σε Έλληνες».


«Πώς να εξηγήσεις σε κάποιους ότι το αίμα είναι στοιχείο της ανθρώπινης ζωής που δεν συνδέεται με εθνικότητες; Πού οφείλεται, άραγε, η αδυναμία κάποιων να αντιληφθούν το αυτονόητο; Πώς μπορεί να τύχει σεβασμού και αποδοχής ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται και δεν αποδέχεται την ανθρώπινη ζωή πέρα από τα πολύ στενά όρια της χώρας του και της αντίληψής του; Θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι ένα 'κρύο' αστείο σε μια 'θερμή' για το έθνος περίοδο», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλης Βαρδιάμπασης, σχολιάζοντας τις αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες. Πώς να εξηγήσεις άραγε «πως η μοναδική διάκριση του αίματος για όλο το ανθρώπινο είδος είναι σε 4 ομάδες, με βάση το σύστημα ΑΒΟ και το σύστημα Rhesus, πού στηρίζεται στις πρωτεΐνες της επιφάνειας των ερυθρών αιμοσφαιρίων», αναρωτιούνται οι γιατροί του Ρεθύμνου. Μια εξόφθαλμη, προπαγανδιστική απάτη του φασιστικού σχήματος με στόχο ψηφοθηρικό και τεχνητά διχαστικό σε ένα ζήτημα τόσο ευαίσθητο όσο αυτό της αιμοδοσίας.


Δεν περισσεύει ούτε μια σταγόνα αίμα


«Δεν ήταν το ζητούμενο να μπλοκάρουμε την αιμοδοσία σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις αίματος» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Πάτρας υπενθυμίζοντας την αξία και της τελευταίας φιάλης αίματος. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η χώρα για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε αίμα χρειάζεται ετησίως περίπου 700.000 μονάδες. Η εθνική «δεξαμενή» γεμίζει με πολλή προσπάθεια με 600.000 έως 670.000 μονάδες αίματος από εγχώρια συλλογή (το 45% αυτών από εθελοντές αιμοδότες και το υπόλοιπο από το συγγενικό περιβάλλον που προσφέρει περιστασιακά) και εισάγει πάγια 30.000 μονάδες αίματος από την Ελβετία, αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ. «Γνωρίζει άραγε ο οπαδός της Χρυσής Αυγής που θα χρειαστεί κάποια στιγμή να γίνει λήπτης εισαγόμενου αίματος από την Ελβετία ποια είναι η εθνικότητα και η φυλή του δότη»; είναι το ερώτημα που θέτει ο Βασίλης Βαρδιάμπασης στους οπαδούς της καθαρότητας του ελληνικού αίματος.


Η αφαίμαξη του ΜνημονίουΘύμα των Μνημονίων και το «αίμα», καθώς τα τελευταία δύο χρόνια οι υπηρεσίες αιμοδοσίας έχουν υποστεί μεγάλη «αφαίμαξη». Για λόγους οικονομίας, αρχικά έκοψαν τον παραδοσιακό χυμό και το κράκερ που προσφέρονταν στους εθελοντές αιμοδότες μετά την αιμοληψία. Σταδιακά οι διοικήσεις των νοσοκομείων μείωσαν τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών τόσο πολύ ώστε κατέστησαν απαγορευτικές τις εξωτερικές αιμοδοσίες. Το αποτέλεσμα είναι πλέον οι υπηρεσίες να μην οργανώνουν προγράμματα εξωτερικών αιμοληψιών και οι εθελοντές αιμοδότες να εγκλωβίζονται στο ωράριο του Δημοσίου, 7 π.μ. έως και 3 μ.μ. και μόνο στις υπηρεσίες των νοσοκομείων. Αποτέλεσμα της συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των λίγων εθελοντών αιμοδοτών ήταν να μειωθούν οι μονάδες αίματος της εθνικής μας δεξαμενής. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), «το 2011 συγκεντρώθηκαν μόλις 586.000 μονάδες αίματος, λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2012 είναι ακόμη πιο δυσοίωνες. Ο απολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά η μείωση θα είναι της τάξεως των 100.000 μονάδων αίματος. Η φθίνουσα πορεία των αιμοδοτών στη χώρα μας σε συνδυασμό με τη μείωση της ποσότητας που μας δίνει η Ελβετία θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα», καταλήγει ο εκπρόσωπος των εθελοντών αιμοδοτών.Στο πρόσφορο έδαφος των σοβαρών ελλείψεων και των αυξημένων αναγκών, η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να μεταγγίσει τις ρατσιστικές τις ιδέες αναπαράγοντας φυλετικούς διαχωρισμούς σε μια χώρα με χιλιάδες Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, που δεν στερήθηκαν αίμα ή άλλες υπηρεσίες υγείας όταν χρειάστηκαν, σε μια χώρα που στέλνει ακόμα ασθενείς στο εξωτερικό για επεμβάσεις, σε μια χώρα που εξαρτάται από την Τράπεζα Αίματος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.


Αυγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.