.

Πραγματικότητα του θερμοκήπιου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πραγματικότητα του θερμοκήπιου

Του ΣΤΑΘΗ*
Εχει δίκιο ο κ. Σαμαράς, όχι για όσα λέει -ψέματα λέει- αλλά για όσα πέτυχε.

Οντως, τέλος στο θρίλερ του ελέγχου απ’ την Τρόικα, θα ερχόταν τέλος Ιουνίου, τώρα θα ’ρθει σε πέντε μήνες. Γιατί να βιασθεί; Μήπως δεν πέτυχε όσα ήθελε, υπαγόρευσε και διέταξε; Μήπως δεν καταργήθηκαν στην πράξη οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας; μήπως δεν έφθασαν οι μισθοί και οι συντάξεις στα Τάρταρα; μήπως δεν μπήκε σε σειρά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των φυσικών πόρων της χώρας; Μήπως τα νέα μέτρα δεν έχουν μπει στο αυτόματο;
Τι να ’ρθει λοιπόν να κάνει η Τρόικα; να παίξει τις πιτσικουλιές με τον κ. Στουρνάρα; τις έπαιξε! Ο κ. Υπουργός έφαγε τις σφαλιάρες του και τις μετακύλησε στο έθνος. Μα, θα πείτε οι εξ υμών προσεκτικοί τε και ψαγμένοι: «Η Κομισιόν ανακάλυψε τρύπα 8 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό!». Αλλες φορές κάτι τέτοιο θα σήμαινε συναγερμό, αλέρτ, ταμ-ταμ και τύμπανα του πολέμου - τώρα στο χαλαρό και στο κουλ; Γιατί;
Διότι τα φράγκαδημιουργική λογιστική της κρίσης) ήταν πάντα το πρόσχημα. Ο στόχος ήταν ο λαός και η χώρα. Και διότι, όταν χρειασθεί να ξαναβαρέσει συναγερμός, θα ξαναβαρέσει. Και για αυτά τα 8 δισ. και για όσα άλλα ακόμα βγάλει το τζουκ μποξ, ώσπου το σχέδιο για την Ελλάδα να ολοκληρωθεί πλήρως.
Επίσης (αυτό είναι επικοινωνιακό) πώς να βαρέσει συναγερμός για τα 8 δισ. και να γίνει μαλλιά κουβάρια ο κυρ Φώτης με τις «κόκκινες γραμμές» του, όπως ο Λαοκόων με το φίδι του, την ώρα που ο κ. Σαμαράς πανηγυρίζει για την «αλλαγή του κλίματος»; Και καλά! να εκθέσει ο κ. Κουβέλης τον κ. Σαμαρά! να εκθέσει και το Mega ή τον Μπάμπη τον Σκάη; Αμαρτία...
Οχι! η ανάκαμψη έχει αρχίσει! Δέκα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό! Βεβαίως! Με τι μισθό; Κινέζου ή Βούλγαρου; Αλλά ξέχασα! Ανάκαμψη δεν σημαίνει να λιγδώνει το αντεράκι του εργαζόμενου, αλλά να κονομάει αέρα-πατέρα ( πάλι) η παρασιτική εργοδοσία - μάλιστα σε έναν κλάδο που οι περισσότεροι των ξενοδόχων βλέπουν τους εργαζόμενους σαν «Αλβανούς τουρίστες» και το προϊόν που παράγουν επιπέδου Τυνησίας και Αλγερίας.
Οντως το κλίμα έχει βελτιωθεί - αν εξαιρέσεις τρεις-τέσσερις βροχούλες, διότι «στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει», όλα τα άλλα πάνε πρίμα! μια «success story για την Ελλάδα», όπως είπε και ο κ. Πρωθυπουργός.
Πού βασίζει όμως τις εκτιμήσεις του ο κ. Σαμαράς; Στα εξής: α) «Η ψυχολογία μέσα κι έξω απ’ τη χώρα άλλαξε τελείως τους τελευταίους μήνες». Οπωσδήποτε! Μέσα: οι αυτοκτονίες έφθασαν (απ)αισίως τις 4.000, ενώ οι 1.500.000 άνεργοι χορεύουν καθημερινώς τον Ικαριώτικο από τη χαρά τους. Εξω: οι κάνθαροι έρχονται να λεηλατήσουν τη χώρα με πόνο ψυχής, αλλά τι να κάνουν; να μη δώσουν 300 ευρώ μισθό σε κάποιον που δεν έχει φράγκο;
β) «Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και μερικές αποδίδουν». Ουδέν αληθέστερον. Οσοι νέοι δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα, θα την κάνουν οσονούπω κι όσοι δεν έχουν τρελαθεί εν όψει απόλυσης, θα τρελαθούν όταν απολυθούν.
γ) «Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει ήδη αποκατασταθεί». Αναμφιβόλως! Οι γκολντενοσύμβουλοι εξακολουθούν να παίρνουν μηνιαίως 18.000 ευρώ το κεφάλι, ενώ στα νοσοκομεία αν δεν φέρει η νοσοκόμα γάζες απ’ το σπίτι, οι ασθενείς επιδένονται με μαντήλια καλαματιανά.
δ) «Για πρώτη φορά», λέει πάντα ο κ. Σαμαράς, «η ανεργία αναχαιτίζεται». Ωπα! πλάκωσε το ιππικό! Ή μάλλον η RAF! Πάει η αναχαίτιση στα σύννεφα, σύννεφο! Τρέμε, Λουφταβάφε! Σε εβδομήντα χρόνια θα μας χρωστάς και νέες πολεμικές αποζημιώσεις (συν τον ΦΠΑ που δεν μας πλήρωσε η Χόχτιφ).
ε) «Για πρώτη φορά ξεμπλόκαραν οι αποκρατικοποιήσεις». Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου, γιατί θα πάει φυλακή το... σώματί μου. Οχι ότι θα πάνε φυλακή όσοι αγόρασαν μπιρ παρά τον ΟΠΑΠ, αλλά ίσως να πάνε εκείνοι που τους τον πούλησαν. Πλην της ΔΗΜΑΡ. Αυτή συνήθως διαφωνεί με τους φόνους που διαπράττει και συνεπώς θα διεκδικήσει με αξιώσεις «ελαφρυντικά λόγω προτέρου εντίμου βίου» των θυμάτων της.
Αυτά και άλλα τέτοια, για να μην αναφέρω περισσότερα, διακηρύσσει «στην πόλη και στον κόσμο» ο κ. Πρωθυπουργός. Και δεν έχει άδικο. Η δουλειά έγινε. Λίγα μένουν ακόμα να γίνουν, ώστε να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος με τις Πληγές του Φαραώ και να επέλθει ο επόμενος.
Οχι μόνον δεν βελτιώνεται το κλίμα, αλλά νέος κύκλος δεινών ανοίγεται χαοτικός μπροστά μας. Και για αυτό οι αστικές δυνάμεις, απ’ την ακροδεξιά έως το κέντρο, συσπειρώνονται. Η κωμική επιστροφή Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη αυτής της διαδικασίας. Οι αστοί στα δύσκολα συσπειρώνονται εύκολα.
Ολες οι εκφάνσεις της αστικής εξουσίας, κράτος και παρακράτος (συν το ευρωπαϊκό υπερκράτος). Ολες οι εκδοχές της Δεξιάς, απ’ την ακροδεξιά εντός και εκτός της Ν.Δ. ώς το ΠΑΣΟΚ και τη νεοφώτιστη ΔΗΜΑΡ. Ολοι οι αστέρες, από τον μπουμπούκο των μπαμπουίνων και τον πρίγκιπα των τσεκουριών ώς τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Μανιτάκη. Ολη η γκάμα της προπαγάνδας και της καταστολής, απ’ τα συγκροτήματα της διαπλοκής ώς την εφεδρεία των μελανοχιτώνων - όλοι είναι αν μπλοκ.
Η πιο πολύγλωσση ομοφωνία που έχει εμφανισθεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Με όλες τις συνιστώσες της να συγκλίνουν στον Μνημονιακό Μονόδρομο. Κατά κρημνών.
Οι μόνες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να ανακόψουν αυτήν την ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς την καταστροφή της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Μια κυβέρνηση Εθνικής και Λαϊκής Σωτηρίας που θα ενεργοποιήσει τον λαό, ώστε η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη στρατηγική της, είναι η μόνη λύση πλέον. Η ενηλικίωση της χώρας. Δηλαδή, κατ’ αρχήν η ανεξαρτησία της. Ενα ζητούμενο ανεκπλήρωτο, ήδη από το 1821.
Εξαρτημένη η Ελλάδα μπορεί μόνον να πορεύεται δέσμια μέσα στις αλλεπάλληλες καπιταλιστικές κρίσεις, ώς τον οριστικό χαμό της...
Ποιος δεν τα βλέπει και δεν τα ξέρει όλα αυτά;..
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Τετάρτη 15 Μαίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.