.

'Έσκασε' η 'βόμβα' των 165 εκατομμυρίων επιπλέον περικοπών στους στρατιωτικούς ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

'Έσκασε' η 'βόμβα' των 165 εκατομμυρίων επιπλέον περικοπών στους στρατιωτικούς
Η σφαγή των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων θα γίνει δυστυχώς ακόμη πιο “αιματηρή” . Σε διαδοχικά δημοσιεύματα μας έχουμε υποστηρίξει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει με έγγραφό του την αύξηση των περικοπών για το 2014 στο κονδύλι της μισθοδοσίας από τα 88 εκατομμύρια ευρώ στα 165 εκατομμύρια. Ο πανικός που έχει πέσει στο ΥΠΕΘΑ είναι δεδομένος και κάποιοι μάλλον είδαν την κρίση της ΕΡΤ ...ως σανίδα σωτηρίας που δίνει παράταση στην διαχείριση της “βόμβας”.


Όμως οι στρατιωτικοί δραστηριοποιήθηκαν. Ο πάντα δραστήριος πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ κ.Γιάννης Αντωνιάδης δημοσίευσε πριν από λίγο την εγκύκλιο του υπουργείο Οικονομικών που επιβεβαιώνει ότι τα χειρότερα έρχονται.

Διαβάστε τι γράφει ο κ.Αντωνιάδης και τα έγγραφα:

Εν αναμονή της νέας μας "κλήσης" , ως μέλη της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ε.Δ. και διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες άρθρα, αναφορικά με τη .....δυσάρεστη "προοπτική" περαιτέρω μειώσεως των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. από 1-1-2014 (και κατ επέκταση των συνταξίμων αποδοχών των αποστράτων), διαπιστώνουμε την ύπαρξη κάποιων στοιχείων, που δυστυχώς, δικαιώνουν απόλυτα, αυτές τις απόψεις. 
Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΟΙΚ που κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΟΙΚ. και μπορείτε να την μελετήσετε παρακάτω, θεσπίζονται ανώτατα όρια Π/Υ έτους 2014. Η σελ. 2 τα μνημονεύει ανά υπουργείο. Τα εξοπλιστικά είναι 583 από 750 το 2013 και ο Π/Υ (λειτουργικός χωρίς εξοπλιστικά) είναι 2.373 δισ από 2.610 το 2013. Από που θα κοπεί λοιπόν η διαφορά?
 Στη σελ. 3 επίσης, γράφει ότι η κατανομή σε επί μέρους κατηγορίες για κάθε υπουργείο θα σταλεί ηλεκτρονικά στον προϊστάμενο Οικονομικών  Υπηρεσιών του κάθε Υπουργείου. Στο ΥΠΕΘΑ απεστάλη στο Δ/ΓΔΟΣΥ/ ΔΟΙ, ο οποίος έχει τις κατανομές ανά κατηγορία,αλλά από οσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από εκεί και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τηρείται "σιγή ασυρμάτου".
Τέλος στη σελ. 4 παρ. 1.1. γράφει ότι για τις αποδοχές θα ληφθούν υπόψη οι ψηφισθέντες Ν.4024/11 και Ν.4093/12, άρα τα 88 για τους ε.ε. και τα 162 για τους ε.α. είναι δεδομένα τουλάχιστον, ως η ελάχιστη περικοπή.....
Ι.Αντωνιάδης, Πρόεδρος Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ. 
onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.