.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΑΣΥ ΠΟΑΞΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΑΣΥ ΠΟΑΞΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013Μετά τις παρεμβάσεις των Ομοσπονδιών μας στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διευκρινιστεί ο τρ όπος φορολόγησης των ποσών που προκύπτουν από τις μειώσεις που επήλθαν με τον Ν. 4093/2012 στις αποδοχές μας, αναδρομικά από την 01-08-2012 έως και 31-12-2012, εκδόθηκε από την Γενική Δ/νση Φορολογίας του Υπ. Οικονομικών διευκρινιστική Εγκύκλιος που διαβιβάστηκε στην Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κατ’ εφαρμογή αυτής εξέδωσε την υπ’ αριθ. 1543Α/13/899735 από 17-06-2013 διαταγή σύμφωνα με την οποία:
α) για όσους ήδη ολοκληρώθηκε η μηνιαία παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων (εντός του 2013) θα εκδοθούν άμεσα συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών που θα αναγράφεται το συγκεντρωτικό ποσό που παρακρατήθηκε, το οποίο και θα αφαιρεθεί από το φορολογητέο εισόδημα (καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες) που αναγράφουν τα αρχικά εκκαθαριστικά (οι φόροι θα δηλωθούν όπως γράφονται στα αρχικά εκκαθαριστικά) και το ποσό που θα προκύψει θα αποτυπωθεί ως εισόδημα (κωδ. 301) κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του οικονομικού έτους 2012.


β) για όσους δεν έχει ολοκληρωθεί η μηνιαία παρακράτηση θα τους χορηγηθεί η προαναφερόμενη βεβαίωση σταδιακά, μετά την ολοκλήρωση των μηνιαίων δόσεων. Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, ο φόρος που έχει παρακρατηθεί θα συμψηφιστεί το επόμενο έτος 2014 με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος οικονομικού έτους.
γ) για τις φορολογικές δηλώσεις του τρέχοντος οικονομικού έτους που θα υποβληθούν το επόμενο έτος (2014) οι σχετικές βεβαιώσεις που θα μας χορηγηθούν θα αποτυπώνουν το εισόδημά μας όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις μειώσεις του Ν. 4093/2012.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει ακόμα να επισημάνουμε ότι το ποσό του εκλογικού επιδόματος που αποτυπώνεται σε ξεχωριστή στήλη στο αρχικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης να προστεθεί στο φορολογικό εισόδημα (εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες – κωδ. 301), όπως και ο φόρος που έχει παρακρατηθεί γι’ αυτό θα προστεθεί στο σύνολο του παρακρατηθέντα φόρου (κωδ. 315). Ομοίως, αφού προσδιοριστεί ο αναλογούν φόρος του εκλογικού επιδόματος (το ποσό × 0,20) και το ποσό που προκύπτει θα προστεθεί στο σύνολο του αναλογούντα φόρου (κωδ. 313)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.