.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά για το 'ALTER SUMMIT' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Τσουκαλά για το 'ALTER SUMMIT'




Αθήνα, 11-06-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
θέμα: «Διεθνής συνάντηση αντιφασιστικών ευρωπαϊκών κινημάτων στα πλαίσια της Εναλλακτικής Συνόδου Ευρωπαϊκών Κινημάτων (ALTER SUMMIT)».

Στα πλαίσια της Εναλλακτικής Συνόδου Ευρωπαϊκών Κινημάτων (ALTER SUMMIT) της Αθήνας, διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου 08-06-2013, η διεθνής συνάντηση ευρωπαϊκών αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, φορέων και κινημάτων. Ακολούθησε συνέλευση των εκπροσώπων των φορέων με θέμα «Άκρα Δεξιά, νεοναζισμός και η όψη του νέου φασισμού στην Ευρώπη. Το αναδυόμενο καταπιεστικό κράτος και η καταστολή.», συνάντηση εργασίας το απόγευμα της ίδιας μέρας και συμμετοχή στην πορεία - διαδήλωση στο Σύνταγμα.
Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο Walter Baier εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού Ινστιτούτου TRANSFORM και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της έγιναν πεντάλεπτες παρεμβάσεις, ούτως ώστε να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι-ρες από τους συμμετέχοντες. Από την ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα και στην αναγκαιότητα άμεσου συντονισμού της αντιφασιστικής δράσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στη συνέλευση, αφού προβλήθηκε η κατάσταση στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συγκεντρώθηκε και κωδικοποιήθηκε η συνολική εμπειρία των κινημάτων. Κατά την συνάντηση εργασίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες οργάνωσης των παρεμβάσεων ενάντια στον φασισμό, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν για την προώθηση σειράς μέτρων για το συντονισμό της δράσης των αντιφασιστικών οργανώσεων και κινημάτων στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτά που προτάθηκαν ξεχωρίζουν:
Η πρόταση για ένα ευρωπαϊκό αντιφασιστικό συνέδριο το 2014.
Η έκδοση ψηφίσματος όπου αναγνωρίζεται η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας με την άνοδο της φασιστικής και ρατσιστικής απειλής και εκφράζει την αλληλεγγύη της συνέλευσης σε όσους αντιμετωπίζουν την ρατσιστική βία και την φασιστική απειλή σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε γίνεται επίσης αναφορά στη δολοφονία του 19χρονου Γάλλου αντιφασίστα, Κλεμάν Μερίκ και καλεί όλους να συμμετάσχουν άμεσα στην συγκρότηση του αντιφασιστικού δικτύου και στην διάδοση του Πανευρωπαϊκού Αντιφασιστικού Μανιφέστου.
Στο πνεύμα αυτό η συνέλευση ζητά να καθιερωθεί η 8η Μαΐου ως Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά του φασισμού η επέτειος της ήττας των Ναζί, τον Μάιο του 1945 και προτείνει την διοργάνωση συνδιάσκεψης για το θέμα αυτό σε μια πόλη της Κεντρικής Ευρώπης, πιθανόν στη Βουδαπέστη.
Τέλος έγινε πρόταση άμεσης επαναενεργοποίησης της υπάρχουσας ιστοσελίδας αντιφασιστικής θεματολογίας.

Το Γραφείο Τύπου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.