.

Θοδωρής Δρίτσας: Να μην απολυθεί κανείς από τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Θοδωρής Δρίτσας: Να μην απολυθεί κανείς από τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θοδωρής Δρίτσας: Να μην απολυθεί κανείς από τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ

Με αφορμή μεθοδευμένες διαρροές σε ΜΜΕ σχετικά με την απόλυση εργαζομένων από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι εργαζόμενοι της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας παρακολουθούν εμβρόντητοι την δημοσιοποίηση πληροφοριών για απολύσεις 800-900 υπαλλήλων από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ (ΕΑΒ ΑΕ). Με πρόφαση ανακριβείς αναλύσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων και πρόσχημα την δημιουργία ενός δήθεν ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας (που τελικά δεν δημιουργείται !), η Κυβέρνηση φαίνεται ότι τελικά συμπορεύεται με την απαίτηση της Τρόικας για 2.000 άμεσες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και δίνει την χαριστική βολή στους εργαζόμενους της ελληνικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης, που τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν – και αυτοί - υποστεί εκτεταμένη επίθεση κατά των εργασιακών τους δικαιωμάτων και ραγδαία υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Με την γνωστή πλέον μεθόδευση της παράκαμψης του Κοινοβουλίου με την έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου η Κυβέρνηση Σαμαρά και οι υποστηρικτές της επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για τις Διοικήσεις, που δεν διορίστηκαν ποτέ, τις σκανδαλώδεις υπεργολαβίες, την κακοδιαχείριση διορισμένων κομματικών στελεχών και την ηθελημένη απαξίωση ΕΑΒ – ΕΑΣ – ΕΛΒΟ προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, χτίζοντας τη νέα διαπλοκή..

Η εγχώρια κρατική αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να απαξιώνεται και να πωλείται. Διαθέτει επαρκή τεχνική υποδομή και άξιο προσωπικό, που της επιτρέπει να διαδραματίσει τον δικό της σημαντικό ρόλο στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής άμυνας, αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να υλοποιήσει την δέσμευση, που ανέλαβε στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων μόλις στις 26 Απριλίου 2013, για την άμεση ενημέρωση των μελών της σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια για ΕΑΒ – ΕΑΣ – ΕΛΒΟ. Διαφορετικά θα είναι έκθετος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι έτοιμος να συμβάλει στην διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, που δεν περιλαμβάνει ΤΑΙΠΕΔ, απολύσεις και ύφεση, αλλά εγγυάται τον δημόσιο έλεγχο, την εργασιακή ειρήνη, την ανάπτυξη και την επάρκεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανικής βάσης, υπό ένα πραγματικά δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας»
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/6/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.