.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Π.ΑΣ.Α.)- 'ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Π.ΑΣ.Α.)- 'ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ'


Μετά τις πρόσφατες εκλογές της ένωσης Αστυνομικών Αθήνας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με ηρεμία πια μετά από τη δύσκολη και ενδιαφέρουσα εκλογική μάχη θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ένας νηφάλιος απολογισμός της εκλογικής διαδικασίας.

Καταρχήν για το τί σηματοδότησε για το συνδικαλιστικό μας κίνημα αλλά και σε ότι αφορά την παρουσία μας ως Α.Π.ΑΣ.Α.

Μετά από αγώνες και διεκδίκηση πολλών χρόνων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, για πρώτη φορά διεξήχθησαν εκλογές στο πλαίσιο του Ν.1264/82 όπως ισχύει και για τ’ άλλα εργατικά συνδικάτα.
Το δημοκρατικό αυτό βήμα προς τα εμπρός με την εφαρμογή της απλής αναλογικής απελευθέρωσε καινούριες και υγιείς δυνάμεις που δίνουν την ελπίδα ότι θα δρομολογήσουν εξελίξεις, θα ανοίξουν ένα διαφορετικό κεφάλαιο στην δράση μας και θα αποτελέσουν τη ζωογόνο πνοή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα που μετά από τις αρχικές του επιτυχίες, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει χάσει την ορμή του, απαξιώνεται και βιώνει μια σειρά από ήττες.
Συγκεκριμένα και παρά τις αντιρρήσεις και ενδοιασμούς κάποιων (όχι και τόσο καλοπροαίρετων ως φαίνεται) είναι γεγονός ότι:

Οχτώ ξεχωριστά ψηφοδέλτια με διαφορετικές αντιλήψεις για την διεκδίκηση και μορφή αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, διεκδίκησαν την ψήφο του εκλογικού σώματος.
Σχεδόν 450 συνάδελφοι ενεργοποιήθηκαν μέσω της υποψηφιότητά τους, θέλοντας να μας εκπροσωπήσουν στο δευτεροβάθμιο Πανελλήνιο όργανό μας (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).  
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς πάνω από 4.500 χιλιάδες συνάδελφοι προσήλθαν στην κάλπη, αριθμός ρεκόρ αν αναλογιστούμε ότι περίπου ο ίδιος αριθμός αφορούσε παλαιότερα ολόκληρη την Αττική.
Σε αντίθεση με τις εποχές των ενιαίων ψηφοδελτίων, η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία δεν άφησε περιθώρια για υπόνοιες παντός είδους. Διεξήχθη μια εκλογική μάχη μεταξύ των συνδυασμών σε συναδελφικό και πολιτισμένο κλίμα’ ένα αληθινό μάθημα δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά εμάς
Η Α.Π.ΑΣ.Α είναι πλέον γεγονός.
Ένα ψηφοδέλτιο με νέους συναδέλφους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο έδωσε την εκλογική μάχη καθαρά και έντιμα, γνωστοποίησε μέσω της διακήρυξής της, τις θέσεις και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την συνδικαλιστική της δράση, πλησίασε τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και ξεκίνησε να σφυρηλατεί σχέσεις εμπιστοσύνης.
Η προσπάθεια στοχοποίησης και περιθωριοποίησης του ψηφοδελτίου μας, 
έπεσε στο κενό μιας και ικανός αριθμός συναδέλφων, μας εμπιστεύτηκαν και έδωσαν την ευκαιρία σε τέσσερις (4) από εμάς να μας εκπροσωπήσουν στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Για εμάς αυτό είναι μια πρώτη επιτυχία, καθώς θεωρούμε ότι είναι η αρχή και η πρώτη σπορά για το νέο ήθος συνδικαλιστικής δράσης που πρεσβεύουμε στη βάση της ενότητας και αγωνιστικότητας των εργαζομένων που θέλουμε να οικοδομήσουμε.
Δυστυχώς βέβαια μας λυπεί το γεγονός ότι στην εποχή των μνημονίων, της απαξίωσης και φτωχοποίησης του λαού αλλά και του επαγγέλματός μας, συνδικαλιστικές  ηγεσίες, που κρίθηκαν ελλιπείς  και ανάξιες να περιφρουρήσουν τα στοιχειώδη για την αξιοπρέπειά μας,  επιδοκιμάστηκαν άκριτα.  
Ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποτελείται από σχεδόν τα ίδια μέλη. 
Ως Α.Π.ΑΣ.Α υποσχόμαστε ότι αυτή την φορά όμως με τη βοήθεια, τον έλεγχο και τις προτάσεις μας θα αγωνιστούμε για μία διαφορετική και αποτελεσματική λειτουργία της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 
ΑΘΗΝΑ, 20/06/2013



πηγή:http://www.apasa.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.