.

Απάντηση Φρουραρχείου σε ΕΛΔΥΚάριο: κόψε το λαιμό σου να βρεις εισιτήρια αλλιώς βγαίνεις Ανυπότακτος! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Απάντηση Φρουραρχείου σε ΕΛΔΥΚάριο: κόψε το λαιμό σου να βρεις εισιτήρια αλλιώς βγαίνεις Ανυπότακτος!




Απίστευτα θρασείς και επιθετικοί παρουσιάζονται οι αξιωματικοί του Φρουραρχείου Αθηνών απέναντι στους φαντάρους, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή θέση και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη που τους έχει φορτώσει η κυβέρνηση και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ.  



Συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια προς και από την Κύπρο, καθώς τους επιβλήθηκε να υπηρετήσουν εκτός συνόρων.

Θα περίμενε κανείς, ότι όπως συμβαίνει σε όλες τις αποστολές εκτός συνόρων του ελληνικού στρατού που συμμετέχουν οι Μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων (Κόσσοβο, Μάλι, Αφγανιστάν κλπ), όπου επιπρόσθετα λαμβάνουν επιπλέον αμοιβές, οι φαντάροι θα μεταφέρονταν δωρεάν στη Μεγαλόνησο.

Στο πλαίσιο όμως των γενικευμένων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος με μια άδικη, παράλογη και κοινωνικά ανάλγητη απόφαση περιόρισε δραστικά τις καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, σε μόλις μία (1)! Πλέον, οι συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να καταβάλουν αυτοί το κόστος της αεροπορικής τους μετακίνησης, ένα τεράστιο οικονομικό βάρος στο οποίο δε μπορεί και δεν πρέπει να ανταπεξέλθει η λαϊκή οικογένεια που βιώνει την ανεργία, τις απολύσεις, το πετσόκομμα μισθών-συντάξεων, τους βαρείς φόρους. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι η υποχρεωτική στράτευση είναι η χειρότερη μορφή δουλικής εργασίας για την νεολαία και μια επιπρόσθετη έμμεση φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, αφού όπως είναι γνωστό, τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πάνε Κύπρο.

Όταν συνάδελφοι αδειούχοι επικοινώνησαν με το Φρουραρχείο Αθηνών για να εκφράσουν την αδυναμία τους να καταβάλουν το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου για να επιστρέψουν στην Κύπρο, άκουσαν εμβρόντητοι τους αξιωματικούς να τους απαντούν ότι αν δε βρουν τα ευρώ για να πληρώσουν το εισιτήριο, τότε θα βγουν Λιποτάκτες και θα περάσουν Στρατοδικείο. Οι αξιωματικοί αυτοί δε δήλωσαν το όνομα και το βαθμό τους, ώστε καλυμμένοι από την ανωνυμία να μπορούν να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν τους συναδέλφους.

Tαυτόχρονα αποκαλύπτεται και το εξής: σημαντική συμβολή στην ένταση του προβλήματος της μεταφοράς των στρατιωτών στην Κύπρο έχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΑ. Ο λόγος είναι ότι πολλοί φαντάροι και στελέχη μεταφέρονται δωρεάν με  C130, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μια λύση. Όμως, ενώ τα δρομολόγια των  C130 όλους τους υπόλοιπους μήνες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, τους καλοκαιρινούς μήνες περιορίζονται και το C130  πετά για Κύπρο κάθε δύο βδομάδες, με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί εκτός αεροσκάφους.

Εμείς καλούμε τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να δώσει άμεσα λύση και να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων είτε χορηγώντας τις απαιτούμενες καταστάσεις επιβίβασης, είτε με την αύξηση των δρομολογίων των C130.  Σε καμιά περίπτωση όμως οι φαντάροι δε θα πρέπει να καταβάλλουν αυτοί το τεράστιο κόστος.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάνε μαζικά στα Φρουραρχεία και να απαιτήσουν να αναλάβει η υπηρεσία τη μεταφορά τους στην Κύπρο.

Η Λιποταξία είναι κούφιος εκβιασμός καθώς δεν επιλέγουν οι ίδιοι να εγκαταλείψουν τον στρατό. Αντίθετα πηγαίνοντας στα Φρουραρχεία δηλώνουν ότι είναι εδώ, στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με τις αποφάσεις και τις μεθοδεύσεις της, τους εμποδίζουν να συνεχίσουν να υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ, όπου και τους έστειλαν συνήθως, παρά τη θέληση τους.  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


πηγή:left

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.