.

Η γαλλική κυβέρνηση διαλύει τις νεοναζιστικές οργανώσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η γαλλική κυβέρνηση διαλύει τις νεοναζιστικές οργανώσεις




Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει άμεσα προώθηση μέτρων για τη διάλυση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία» (JNR) αλλά και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων μετά τη δολοφονία του 18χρονου αντιφασίστα φοιτητή Κλεμάν Μαρίκ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του να πατάξει τις φασιστικές ομάδες στη χώρα.


Η νεοναζιστική «Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία» (JNR), που στην επίσημη ιστοσελίδα της φιλοξενείται και η Χρυσή Αυγή ως «Ευρωπαίος Σύντροφος», αποτελεί, όπως αναφέρεται στο Reuters, την «στρατιωτική» πτέρυγα της ευρύτερης ακροδεξιάς οργάνωσης γνωστή ως «τρίτος δρόμος».

Η «Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία» (JNR) αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του Κλεμάν Μαρίκ, ωστόσο ο εισαγγελέας έχει ανακοινώσει πως όλοι οι ύποπτοι έχουν δεσμούς με τη νεοναζιστική οργάνωση.

«Ζήτησα από τον υπουργό Εσωτερικών να ξεκινήσει αμέσως τις διαδικασίες για τη διάλυση της Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό. Η κυβέρνηση, προσέθεσε, θα εξετάσει για ποιες άλλες ακροδεξιές οργανώσεις μπορούν να κινηθούν οι ίδιες διαδικασίες.

Συνολικά πέντε νεοναζί κατηγορούνται για τη δολοφονία του Κλεμάν Μαρίκ με βασικό κατηγορούμενο έναν που αναφέρεται ως «Εστέμπαν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.