.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απαγωγή του Τούρκου πρόσφυγα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απαγωγή του Τούρκου πρόσφυγα


Έρευνα για την υπόθεση αρπαγής του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά από τα Εξάρχεια την περασμένη εβδομάδα με εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Οι σχετικές καταγγελίες προκάλεσαν σάλο στη χώρα, ενώ η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκανε λόγο για παραβίαση σειράς διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας και ενδεχόμενη υπονόμευση του κράτους δικαίου.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ.Λακαφώσης. Πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας» αναφέρουν πως ήδη δύο άτομα έχουν καταθέσει για την υπόθεση, ενώ διερευνάται και η βασιμότητα του αδικήματος της αρπαγής.

Όταν οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή του Μπουλούτ Γιαϊλά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία της για τα περί απαγωγής και αναγκαστικής επιστροφής από την Ελλάδα στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλά, καθώς και για τις καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε επανειλημμένα επιχειρήσει να καταθέσει αίτημα ασύλου, ακόμη και με την στήριξη της ΜΚΟ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, χωρίς το αίτημά του να καταγραφεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Την υπόθεση έφερε στη Βουλή την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση του βουλευτή του Δημήτρη Τσουκαλά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνουν η Επιτροπή Αλληλεγγύης, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα και κοινότητες μεταναστών την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 18:30 στα Προπύλαια, καταγγέλλοντας την απαγωγή και παράδοση στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.