.

Τα Σ.Α και οι Ε.Δ στην δίνη του 3ου μνημονίου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τα Σ.Α και οι Ε.Δ στην δίνη του 3ου μνημονίου


         
Του Τάσου Μανιάτη,
 
 Συνάδελφοι των Σ.Α  και των Ε.Δ.
Οι σιαμαίοι  συγκυβερνήτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την εξαθλίωση των πολιτών και το ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας της χώρας, συνεχίζουν την αδιέξοδη πολιτική τους με εφαρμογή ενός  τρίτου κατά σειρά ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  ΦΤΩΧΙΑΣ, που θα πλήξει όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των ένστολων ε.ε και ε.α στις Ε.Δ και στα Σ.Α.
Το 3ο μνημόνιο θα προβλέπει για τα Σ.Α. και τις Ε.Δ. περικοπές πού εγκρίθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2013, της τάξης των  88,2 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας και δε διαψεύστηκαν από το ΥΠ.ΕΘ.Α και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το ποσό αυτό θα ανέλθει  στα 165 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζω ότι το Νοέμβριο του 2012 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ – Π.Σ και Λ.Σ, δήλωσε ότι εκτός τις περικοπές του 2013  θα υπάρξουν και νέες περικοπές το 2014 μέσα από ένα Νέο Ειδικό Μισθολόγιο για τους ένστολους, χωρίς μάλιστα να αποκλειστεί το κόψιμο των Μισθολογικών προαγωγών.
Οι δηλώσεις του αυτές επιβεβαιώθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2013 με την έγκριση των περικοπών, αλλά και με την σύγκληση επιτροπών εργασίας στα Σ.Α και στις Ε.Δ  για τη διαμόρφωση ενός Νέου Ειδικού Μισθολογίου. Μάλιστα πρόσφατα, οι Όλγα και ο Γιάννης παπαγάλισαν για πρώτη φορά την ένταξη των ένστολων  στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Επίσης, με την επικάλυψη της αναδιοργάνωσης, προχωρούν σε  νομοσχέδια εκτρώματα που αποσκοπούν  στη μείωση των λειτουργικών δομών των Σ.Α. κατά 40% με καταργήσεις Κλιμακίων, Σταθμών και Τμημάτων. Θυσιάζουν δηλ. την ασφάλεια και προστασία του Πολίτη και της Χώρας στο βωμό της εξυπηρέτησης των διεθνών τοκογλύφων. 
Από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στα Σ.Α. δείχνει ανοχή και παθητικότητα στην επέλαση του  μνημονίου.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του, αν δεν γίνουν μπροστάρηδες ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, θα φέρουν και αυτοί την  ευθύνη που τους αναλογεί, ως συνδιαχειριστές των δημίων συγκυβερνητών.
Δεν αρκούν οι ανακοινώσεις στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν για την λαίλαπα πού έρχεται.  Ο θεσμικός τους ρόλος είναι να τους ξεσηκώσουν με κινητοποιήσεις όπως έπρατταν και στο παρελθόν και για θέματα «ελάσσονος» σημασίας σε σχέση με τα σημερινά.
Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με απόφαση του Δ.Σ αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστικούς φορείς στα Σ.Α και στις Ε.Δ στα γραφεία της στο Περιστέρι προκειμένου να εκτιμηθεί η διαμορφωθείσα κατάσταση και να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, ώστε να μπει φραγμός  στο επερχόμενο νέο τσεκούρωμα των αποδοχών μας, στην ιδιωτικοποίηση των δράσεων των Ε.Δ και των Σ.Α μέσω της συρρίκνωσης τους σε δομές και προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι στις Ε.Δ και στα Σ.Α ενωμένοι καλούνται να αποκρούσουν τις ληστρικές επιδρομές των μνημονίων της Τρόικα και των εγχώριων τοποτηρητών.
Το σύστημα επιθυμεί συνδιαχείρηση και από τον συνδικαλισμό σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και μέσω προτάσεων  για το νέο ειδικό μισθολόγιο.
Θα γίνουμε συνδιαχειριστές των μνημονικών πολιτικών, ή θα στραφούμε ενάντια στην πολιτική τους;
Όλοι Ενωμένοι να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές.
Ο αγώνας προσδιορίζει όρους ηθικής και αξιοπρέπειας.
ΕΜΠΡΟΣ να το αποδείξουμε. Έχουμε υποχρέωση να το πράξουμε απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε, δίνοντας παράλληλα και ηθικό δίδαγμα  στα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας .

Τάσος Μανιάτης
Γ.Γ της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ( ΕΑΠΣ )



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.