.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών

                                           Διακήρυξη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε αξίες, αρχές και νέο όραμα στο συνδικαλιστικό κίνημα των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, συγκροτήσαμε ένα  συνδυασμό στο συνδικαλιστικό χώρο, της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πυροσβεστών  (Α.Ε.Π.Π), αντιδρώντας σε αντιλήψεις, συντεχνίες και πρακτικές ετών ενάντια στον πραγματικό συνδικαλισμό που επιζητούν οι συνάδελφοι μας στην Πυροσβεστική. 

Ο επιδιωκόμενος  σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα  στα θεσμικά, εργασιακά και καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τον οργανισμό τον οποίο υπηρετούμε.

Ήρθε η ώρα ΕΝΩΜΕΝΟΙ να φωνάξουμε ένα συλλογικό:


Ø  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ  ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ø  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ στους διαχειριστές των πολιτικών που περιφρόνησαν το λειτούργημά μας, και τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια εκσυχρονισμού των Υπηρεσιών του Π.Σ.

Ø Επιδιώκουμε την συμπόρευση όλων των εργαζομένων στο Π.Σ και όλων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων στο χώρο για να γίνουν πράξη οι κοινοί μας στόχοι και διεκδικήσεις.

Ø Αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση της συνδικαλιστικής μας έκφρασης, ώστε να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της αξιοπρέπειας των Ελλήνων Πυροσβεστών.

Ø Επιδιώκουμε την συνεργασία με Ομοσπονδίες και Ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ και των εργαζομένων στις Ε.Δ.

Ø Αγωνιζόμαστε ακόμα για ένα σύγχρονο Πυροσβεστικό Σώμα πού θα ανταποκρίνεται κατά το μέγιστο στην προστασία και Ασφάλεια της ζωής και περιουσίας του πολίτη, και του κράτους.

Ο Πυροσβέστης δεν πρέπει να ξεχνά ότι την τελευταία τριετία εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής:

Ø Το ετήσιο εισόδημά μας μειώθηκε έως και 45% αναλόγως το βαθμό και τα έτη Υπηρεσίας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο 13ος και ο 14ος μισθός, το επίδομα υπερεργασίας της αντιπυρικής περιόδου (Δασικό επίδομα), πού παράλληλα με την μείωση του αφορολόγητου, την εισφορά αλληλεγγύης και το κύμα ακρίβειας, ισοπέδωσε το βιοτικό μας επίπεδο.
Ø Καταληστεύτηκαν τα ταμεία μας.
Ø  Μειώθηκαν οι συντάξεις των αποστράτων έως 61%.
Ø  Καταστρατηγείται το ωράριο
Ø  Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, παραμένοντας σε εκκρεμότητα και μόνο στα χαρτιά, ο διαγωνισμός πρόσληψης των 725 μονίμων πυροσβεστών. Τα κενά μέχρι τέλος του έτους υπολογίζονται περί τα 4.500.
Ø Τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργικότητα και την επιχειρησιακή δραστηριότητα των Υπηρεσιών του Π.Σ αποτελεί η τριχοτόμησή του (Μόνιμοι – Π.Π.Υ –Εποχικής Απασχόλησης), με εμφανή την έλλειψη πολιτικής βούλησης να ενσωματώσει στον φορέα τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ), και την ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ. που θα αμβλύνει σε μεγάλα και παρατεταμένα συμβάντα τα εξαντλητικά ωράρια των συναδέλφων, τις επιφυλακές και τις μετακινήσεις.
Μείωση των κονδυλίων για το Π.Σ 30% για το έτος 2011, 15% επιπλέον για το 2012 και 25% το έτος 2013 σε σχέση με το 2012, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λειτουργικά και επιχειρησιακά προβλήματα.
Το συνδικαλιστικό μας  κίνημα ΕΝΩΜΕΝΟ πρέπει να αγωνιστεί συντεταγμένα για:
ΟΧΙ άλλες άμεσες ή έμμεσες μειώσεις στους μισθούς μας
ΟΧΙ άλλη άμεση ή έμμεση αύξηση των ορίων ηλικίας
ΟΧΙ σε επιπλέον μειώσεις σε συντάξεις και ΕΦΑΠΑΞ
ΟΧΙ στην κατάργηση των επιδομάτων και στη μείωση όσων διατηρούνται.


ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΩΝ και ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ των ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ   ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ    ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

                                                ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Π.Π

                                        Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.