.

Πώς έγινε η μάχη στη Βροσίνα Θεσπρωτίας. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πώς έγινε η μάχη στη Βροσίνα Θεσπρωτίας.


             Πώς έγινε η μάχη στη Βροσίνα Θεσπρωτίας
Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα προσπάθησαν να μετακινηθούν και  ξεμύτισαν από την κρυψώνα τους. Ένας εντοπιστής τους αντιλήφθηκε, κατηύθυνε τους συναδέλφους του της ΕΚΑΜ, που έστησαν ενέδρα στους αδίστακτους κακοποιούς.
Όταν οι δραπέτες πλησίασαν, οι κομάντος τους ζήτησαν να παραδοθούν και εκείνοι (όπως ήταν αναμενόμενο) άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Από τα πυρά του ενός, μάλλον του Μαριάν Κόλα, τραυματίσθηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος διεκομίσθει στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν θανάσιμα έναν οπλοφόρο, που φέρεται να αναγνωρίσθηκε ως ο Μαριάν Κόλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας αστυνομικός είναι νεαρός, ανήκει μάλιστα στην τελευταία σειρά που εντάχθηκε στις τάξεις της μονάδας, και οι συνάδελφοί του τον χαρακτηρίζουν "καλό παιδί και καλό επαγγελματία".
Οι δραπέτες κινήθηκαν σε ένα από τα μονοπάτια, που χρησιμοποιούν λαθρέμποροι όπλων, ναρκωτικών και λαθρομετανάστες, κάτι που οι επικεφαλής των ερευνών θεωρούσαν δεδομένο ότι θα κάνουν. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δασωμένο μέρος, "Αμαζόνιο" το αποκάλεσαν κάποιοι, και στην περιοχή έχει από τα ξημερώματα αρκετή ομίχλη. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί από αέρος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ενόπλου, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών υπάρχουν πολλές δυσκολίες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σημερινή συμπλοκή στη Βροσίνα της Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει την πεποίθηση επιτελών της αστυνομίας ότι οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων δεν είχαν καταφέρει να απαγκιστρωθούν από τον αστυνομικό κλοιό, που είχε στηθεί γύρω τους. Διαψεύδοντας έτσι όσους έσπευσαν να τους κατηγορήσουν ότι "τους έφυγαν απ'τα χέρια".

Του Μανώλη Ασαριώτη

bloko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.