.

Η θύελλα έρχεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε συνθήκες 'κοινωνικού αυτοματισμού' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η θύελλα έρχεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε συνθήκες 'κοινωνικού αυτοματισμού'

Η θύελλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μπροστά. Και χρονικά κοντά. Από τις περικοπές φθάσαμε κιόλας στις απολύσεις.


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουν αυτή τη στιγμή οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις είναι να εμπλακούν σε μία εσωτερική αδιέξοδη διαμάχη όπου οι μεν θα στραφούν κατά των δε με στόχο όλων να “διασωθούν”. Έτσι όλοι θα πάνε στο βυθό μαζί με το πλοίο που λέγεται Εθνική Άμυνα και που η τρόϊκα προσπαθεί τρία χρόνια -και βάλε- τώρα να το τορπιλίσει.

Από την ημέρα που επιβεβαιώθηκε αυτό που η κυβέρνηση διέψευδε, δηλαδή οι απολύσεις και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας τα μηνύματα που φθάνουν και στο Onalert αποτυπώνουν αυτό το επικίνδυνο κλίμα. “Να φύγουν οι πολιτικοί υπάλληλοι,δεν χρειάζονται”. “Και γιατί να φύγουν οι πολιτικοί υπάλληλοι κι όχι οι ΕΠΟΠ ή οι ΕΜΘ”. “Να φύγουν όλοι εκτός από τους στρατιωτικούς που προέρχονται από τις σχολές”. Όποιος και να φύγει θα λείψει και θα είναι ζημιά. Δεν χρειάζεται και πολύ λογική για να το καταλάβεις. Αλλά από λογική και ψυχραιμία πάντα είχαμε έλλειμμα.

Είναι άλλο πράγμα η αναδιοργάνωση και η σωστή λειτουργία ενός οργανισμού κι άλλο η διάλυσή του. Μπορεί τον πρώτο ,ίσως και τον δεύτερο χρόνο της παρουσίας της τρόϊκας στην χώρα μας πολλοί να είχαν πιστέψει ότι ο στόχος των όποιων μέτρων και παρεμβάσεων ήταν αυτός. Νομίζουμε ότι πλέον την άποψη εξακολουθούν να την πιστεύουν ελάχιστοι θαυμαστές πιθανόν του πιο ακραίου νεοφελευθερισμού ο οποίος δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμη και για την “ιδιωτικοποίηση” των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό που προέχει λοιπόν είναι όλοι όσοι εργάζονται στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων να καταλάβουν ότι αυτό που προέχει είναι να μην βλέπουν το σπίτι του συναδέλφου τους -με στολή ή χωρίς- να καίγεται και να ...”χτυπάνε παλαμάκια”. Γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι φλόγες θα κάψουν και το δικό του.

Όσοι σήμερα πανηγυρίζουν για τις απολύσεις των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ αισθανόμενοι “ασφαλείς” επειδή φοράνε στολή,θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Κανείς δεν είναι ασφαλής πια . Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. 



Πηγή: onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.