.

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - ΕΠΛΣ Χίου - Σάμου - Συνάντηση με τη βουλευτή Ν. Σάμου ΣΥΡΙΖΑ Α.Καλογερή ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - ΕΠΛΣ Χίου - Σάμου - Συνάντηση με τη βουλευτή Ν. Σάμου ΣΥΡΙΖΑ Α.Καλογερή

ΕΠΛΣ Χίου - Σάμου - Συνάντηση με τη βουλευτή Ν. Σάμου ΣΥΡΙΖΑ 

    29/7/13
    Συνάντηση με τη βουλευτή Ν. Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κα ΚΑΛΟΓΕΡΗ Αγνή είχαν το Σάββατο 27-07-2013 μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ.
    Τα μέλη της Ένωσής μας μετά από πρόσκληση της κα Βουλευτή, είχαν την ευκαιρία να παράσχουν μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρετούντες στo N. Σάμου, αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα που απασχολούν τους Υπηρετούντες στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

    Τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη αποσαφήνισης του χαρακτήρα και του σκοπού λειτουργίας του κέντρου λαθρομετανάστευσης στη Σάμο, μιας και όσο αυτό παραμένει ασαφές δημιουργεί πλείστα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας. Η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία χώρων κράτησης στις Υπηρεσίες μας (με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά και του έντονου προβλήματος της υποστελέχωσης και της έλλειψης μέσων, αναγκάζει την Υπηρεσία να αυτοσχεδιάζει κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις.

    Έγινε επίσης αναφορά στα ανοιχτά θέματα που αφορούν το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του όπως για παράδειγμα η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το επίδομα παραμεθορίου, τα πλεύσιμα, τα οδοιπορικά έξοδα συνδέσμων FRONTEX κ.α.

    H Βουλευτής αναγνώρισε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και συγχρόνως το έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιαίτερα οι Υπηρετούντες στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Δήλωσε αρωγός στις διεκδικήσεις μας, δεσμεύθηκε για περαιτέρω ενημέρωση και καταγραφή των προβλημάτων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) και δήλωσε ότι προτίθεται να βοηθήσει με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο προκειμένου επιλυθούν τα προβλήματα μας.

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                Ο Αντιπρόεδρος           Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
       Τσαπαρίκος Γιάννης            Σαρρής Γιάννης

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.