.

Διάβημα του Δημήτρη Τσουκαλά στην ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο του Μοχαμάντ Χασάν ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διάβημα του Δημήτρη Τσουκαλά στην ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο του Μοχαμάντ Χασάν

Δευτέρα, 29.07.2013  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Ο επικεφαλής της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς προχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε τηλεφωνικό διάβημα στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο, με αφορμή το θάνατο του Αφγανού πρόσφυγα Μοχαμάντ Χασάν το Σάββατο στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, αναφέροντας ότι ο Χασάν και οι συγκρατούμενοί του είχαν διαμαρτυρηθεί από μήνες στους αστυνομικούς του στρατοπέδου κράτησης της Κορίνθου για τα συμπτώματα, ωστόσο ο Αφγανός πρόσφυγας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μόλις στις 2 Ιουλίου. Ο Δημήτρης Τσουκαλάς επικαλέστηκε την πρόσφατη σχετική αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ για τις απάνθρωπες και αντισυνταγματικές συνθήκες κράτησης, τονίζοντας ότι λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής της καταχρηστικής επ' αόριστον κράτησης σε κρατητήρια και στρατόπεδα κράτησης, είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν περίπου μήνα που ένας κρατούμενος χάνει τη ζωή του. Είχαν προηγηθεί, όπως επισημάνθηκε, τα θλιβερά συμβάντα στα Γρεβενά και την Κοζάνη, στις 24 Ιουνίου και τις 12 Ιουλίου αντίστοιχα. 

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Αφγανός πρόσφυγας, σημειώνοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής ανεξαρτήτως καταγωγής αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία. 
         
 
Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.