.

Ακυρώνεται η γιορτή μίσους της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ακυρώνεται η γιορτή μίσους της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα



 

Την απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας έως τις 30 Αυγούστου αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας. Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι να απαγορευτεί η διεξαγωγή του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο χώρο, που είχε προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως η άδεια για το φεστιβάλ στο χώρο είχε δοθεί από την ίδια αρχή, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Πελοποννήσου και το λιμενικό ταμείο. Στον χώρο αυτό, ο δικτάτορας Μεταξάς είχε στείλει τις δυνάμεις καταστολής να φονεύσουν λιμενεργάτες απεργούς.



Η σχετική ανακοίνωση:

Ανάκληση έγκρισης για εκδηλώσεις στο πάρκο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα ανακαλείται η έγκριση που είχε δοθεί, στις 20 Μαΐου 2013, στην «Ελληνική Νεολαία» του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, από 2 έως και 5 Αυγούστου, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

Η ανάκληση της έγκρισης έγινε μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού – κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας.

Επιπρόσθετος λόγος για την ανάκληση είναι και η πραγματοποίηση έργων οδοποιίας, από το δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου του Λιμενικού Ταμείου.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.

Με ανακοίνωσή της νωρίτερα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι «γιορτές μίσους και τιμές στο φασίστα Ιωάννη Μεταξά δεν έχουν θέση πουθενά».

«Η προκλητική ανοχή των δημοτικών αρχών απέναντι στη Χρυσή Αυγή, παρά τις πιέσεις από σωματεία, τοπικές κινήσεις και κοινωνικούς φορείς, προβληματίζει έντονα και πρέπει να ανατραπεί άμεσα», ανέφερε.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την τοπική κοινωνία «να κάνει δική της υπόθεση την ακύρωση του φασιστικού φεστιβάλ στην πόλη της». «Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να πούμε ότι τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε μέλη της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας, από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά δείχνουν ότι αυτοί είναι που μας φοβούνται».

Σε αυτό το πλαίσιο καλούσε «τις νέες και τους νέους που δεν ανέχονται να ζουν υπό τη φασιστική απειλή, που εμπνέονται από μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης κι όχι από κηρύγματα μίσους και κοινωνικού κανιβαλισμού, να συμμετέχουν στην πανελλαδική αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα το Σάββατο 20/7 στις 19:00».

«Να μη δώσουμε κανένα χώρο στο φασισμό! Να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή!», κατέληγε η ανακοίνωση.

tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.