.

Συνάντηση Μαίρης Διακάκη βουλετού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Μαίρης Διακάκη βουλετού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Μαίρης Διακάκη βουλετού Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής 
ΚρήτηςΤην Δευτέρα 8 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης συναντήθηκε με τη βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαίρη Διακάκη.
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το επιχειρούμενο κλείσιμο Λιμενικών Σταθμών τόσο πανελλαδικά όσο και ειδικότερα στο Ηράκλειο και την Κρήτη. Οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Σώματος τόνισαν την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των Λιμενικών Σταθμών Κόκκινου Πύργου και Καστρίου Βιάννου.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους ο Λιμενικός Σταθμός Κόκκινου Πύργου εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας Μεσσαράς περίπου δηλαδή 70.000 κατοίκους και δεν επιβαρύνει το Υπουργείο με κόστη εκμίσθωσης και ηλεκτροδότησης, ενώ ο  Λιμενικός Σταθμός Καστρίου  συνδράμει και συντονίζει το έργο της έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του, περισσότερα από  50 χιλιόμετρα  ακτογραμμής.
Η Μαίρη Διακάκη από την πλευρά της εξέφρασε, για άλλη μια φορά, την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι το Λιμενικό Σώμα οδηγείται σταδιακά  στην απαξίωση, με βαρύτατες ευθύνες της συγκυβέρνησης. Το Λιμενικό Σώμα αποτελεί έναν ακόμη από τους πολλούς φορείς, που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές των συγχωνεύσεων, καταργήσεων και απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αντιτίθεται ευθέως στις μνημονιακές πολιτικές διάλυσης του Δημόσιου τομέα, που βάζουν στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και των υπηρεσιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

08.07.2013
Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.