.

Σήμερα οι απολογίες των Ναζί. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα οι απολογίες των Ναζί.





"ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑ - ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΔΑ Ο "ΥΠΡΑΧΗΓΟΣ" ΧΡ.ΠΑΠΠΑΣ "ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο "υπαρχηγός" της νεοναζιστικής συμμορίας Χρήστος Παππάς, που παρέμενε ασύλληπτος και καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές. Ο Χρ. Παππάς έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί ενώ πριν παραδοθεί έκανε δηλώσεις στουςδημοσιογράφους κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα απολογηθούν ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος.
Οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχώνεντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την Βουλή, ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

"ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"
Σύμφωνα με το πόρισμα, από τα εκατοντάδες στοιχεία της δικογραφίας στη δράση της οργάνωσης αποδίδονται από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις.
Ειδικότερα τους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δύο δολοφονίες αλλοδαπών στα Πετράλωνα, μια απόπειρα δολοφονίας στη Μεταμόρφωση Αττικής και δεκάδες ακόμα πράξεις βιαιοπραγιών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά αλλοδαπών και άλλων πολιτών.
Σημαντικά είναι τα στοιχεία για εμπλοκή του παραστρατιωτικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής σεβομβιστικές επιθέσεις κυρίως στην περιοχή του Βόλου, ενώ επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία για εμπλοκή σε εκβιασμούς και προστασία που πουλούσαν σε καταστήματα και μικροπωλητές, με το αζημίωτο. Σημαντική είναι η παράμετρος του εισαγγελικού πορίσματος που ζητά τη διερεύνηση και του αδικήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς η δικογραφία βρίθει στοιχείων για εκβιαστικές δραστηριότητες.
Μέσα στις επόμενες ώρες, οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι κρίσιμες, αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν και πολλές από τις παραπάνω παραμέτρους, που είναι από τις κρισιμότερες της όλης υπόθεσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.