.

Ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία


Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην κρίση στη Συρία και την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ σε αυτή, ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας για την αποτροπή του πολέμου με την  τελευταία πρωτοβουλία του Υπουργού  Εξωτερικών  της  Ρωσίας  Σεργκέι  Λαβρόφ.

Πρέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας όπως και να δοθεί περισσότερος χρόνος για την απόλυτη τεκμηρίωση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ προκειμένου να αποδειχτεί με τον πιο αντικειμενικό τρόπο ποιοι έπραξαν το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος αμάχων στη Δαμασκό στις 21.08.2013
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά την πλήρη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης στις όποιες ενέργειες που θα αποσκοπούσαν στην αποκλιμάκωση και την ένταση. Αντίθετα βρέθηκε  μαζί με τους λίγους πρόθυμους δηλώνοντας ότι ήταν έτοιμη να εκπληρώσει τις «συμβατικές της υποχρεώσεις’. Συμβατικές υποχρεώσεις που δεν υφίστανται αφού η επιδιωκόμενη πολεμική ενέργεια των ΗΠΑ  βρίσκεται απόλυτα εκτός πλαισίου κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας και ανθρώπινης λογικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει τον Καταστατικό  Χάρτη του ΟΗΕ ενώ ταυτόχρονα  στηρίζει κάθε πρωτοβουλία αποτροπής του πολέμου, που θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτό το «παράθυρο ελπίδας» που φαίνεται ότι άνοιξε πρέπει να έχει συνέχεια. Τόσο για να πάψει ο εμφύλιος στη Συρία και να αποφασίσει ο λαός της κυρίαρχα για το μέλλον του όσο και για την κατάργηση των οπλοστασίων μαζικής καταστροφής, χημικών, πυρηνικών και βιολογικών, στην  Μεσόγειο χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και διεθνώς. Αυτό πρέπει σήμερα να είναι σημείο αναφοράς για τα ειρηνικά και τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.


Το Γραφείο Τύπου
10/09/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.