.

Γ. Στουρνάρας: Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης των εφοπλιστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης των εφοπλιστών

Στη στρατηγική στήριξη των εφοπλιστών από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

«Ως Πολιτεία κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, που θα αναπτύξουν περαιτέρω τον κλάδο...» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κυβερνητικές δράσεις όπως ότι «αλλάζουμε τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας μας, προωθώντας την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου - σιδηροδρόμου» τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στον κυβερνητικό προγραμματισμό η ενίσχυση της κερδοφορίας και των εφοπλιστών της κρουαζιέρας και στάθηκε «στην αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά την τελευταία δεκαετία 2002-2012, κάτι που απαιτεί άμεσα βελτιώσεις των υποδομών σε όλα τα επίπεδα». Ειδικότερη αναφορά έκανε στη «σχεδιαζόμενη επέκταση του νότιου μέρους του επιβατικού λιμένα (Πειραιά)».
Ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε και μια μικρή νύξη για συνεισφορά από τους εφοπλιστές που μόνο να λαμβάνουν - με τις δεκάδες φοραπαλλαγές- έχουν από το δημόσιο. «Αναμένουμε από το σύνολο του εφοπλιστικού κόσμου να συμμετάσχει στη διαδικασία συνεισφοράς, που τρέχει παράλληλα με τις λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις» σημείωσε ο υπουργός και κατέδειξε πως η συνεισφορά των εφοπλιστών ακόμα ...αναμένεται μετά από έξι χρόνιας κρίσης!
Πηγή: 902.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.