.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ενστόλους στη Θεσσαλονίκη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με ενστόλους στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερες φωτογραφίες: 

                                                 

Με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών και με τα προεδρεία των Ενώσεών τους στη Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόσκληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Αμανατίδης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Αλέξης Μητρόπουλος, ο Συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Μαυρόπουλος, καθώς και στελέχη του κόμματος. 

Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Από τη μεριά τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, αφού ευχαρίστησαν για την πρόσκληση, ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στα σώματα ασφαλείας και για τα αιτήματά τους. Από τη συζήτηση προέκυψε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι είναι κοινά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός και πως η πολιτική που εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση των μνημονίων πρέπει να σταματήσει. Πως πρέπει να διαμορφωθούν οι απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή της κυβέρνησης.

 Οι εκπρόσωποι των ενστόλων τόνισαν πως ο αγώνας που δίνουν δεν είναι συντεχνιακός αλλά πολιτικός και πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γυρίζουν μπούμερανγκ προς τους πολίτες. Ανέφεραν ακόμη πως είναι θετική η προσέγγιση με την Αριστερά, σπάζοντας έτσι ένα ταμπού δεκαετιών και από τις δύο πλευρές. Εξέφρασαν ακόμη το παράπονο πως η κυβέρνηση με την πολιτική των συνεχών περιστολών έχει σκοπό να τους απαξιώσει στην κοινωνία. Τόνισαν ακόμη πως κανείς δεν πρέπει να τους θεωρεί δεδομένους και ζήτησαν από το ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει πιστός στα όσα εξαγγέλλει και να μην τους απογοητεύσει. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ο αγώνας είναι κοινός, πως οι ένστολοι αποτελούν κομμάτι του ελληνικού λαού και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η αστυνομία για την καταστολή των λαϊκών αγώνων. Από τη μεριά των συνδικαλιστών αστυνομικών εκφράστηκε η απορία για το μεγάλο κόστος της μετακίνησης 4.000 αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη με το χαρακτηριστικό ερώτημα “τι θα φυλάξουμε και από ποιους;” 

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από τους συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το κάθε ένα χωριστά από τα τρία σώματα. 

 Το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.