.

Λάρισα: Ανύπαρκτες οι μεταθέσεις. Ούτε ένας αστυνομικός για περιπολία. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Λάρισα: Ανύπαρκτες οι μεταθέσεις. Ούτε ένας αστυνομικός για περιπολία.


                                                                                                                                                                                                           
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ,μια εκ των μεγαλυτέρων σε πληθυσμό ,αλλά και σε εξέχουσα γεωγραφική θέση στη χώρα μας , συνεχίζει να έχει σοβαρό θέμα ελλείψεως μάχιμου προσωπικού. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις κάλυπταν ελάχιστες θέσεις στο νομό Λάρισας μη ξεπερνώντας σε κάθε περίπτωση τα ένα ή δύο άτομα.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σας αναφέρουμε ότι είναι  τα Αστυνομικά Τμήματα Αγιάς και Ραψάνης λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και μόλις μετά βίας μπορούν να διαθέσουν έναν Αστυνομικό σε εποχούμενη περιπολία ανά βάρδια. Υπηρεσίες επίσης όπως το Τ.Τ. Ελασσόνας ,λειτουργούν μόνο στα χαρτιά ,έχοντας ελαχιστότατη διαθέσιμη δύναμη.
Η μεγάλη έλλειψη μάχιμου προσωπικού ,σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολυπληθών επιχειρησιακών ομάδων(Ο.Π.Κ.Ε.-ΔΙ.ΑΣ.-Ζ-Ο.Ε.Π.Τ.Α.), οι οποίες στην Αστυνομική μας Διεύθυνση ,αγγίζουν ένα σύνολο ενενήντα  και πλέον ατόμων, καθώς επίσης οι συχνότατες συγκροτήσεις διμοιριών υποστήριξης ,σε διάφορα γεγονότα όπως συναθροίσεις, γήπεδα, φυλακές δημιουργούν μία κατάσταση ασφυκτική. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας ,σε έναν Δήμο όπου ο πληθυσμός του φτάνει τους εκατόν ογδόντα χιλιάδες και πλέον κατοίκους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις ,σύμφωνα και με το προ τριακονταετίας και πλέον οργανόγραμμα της Υπηρεσίας ,είναι είκοσι πέντε περίπου βαθμοφόροι (Ανθυπαστυνόμοι-Αρχιφύλακες) και περί τους εκατόν είκοσι πέντε Αστυφύλακες. Η δε επετηρίδα των προς αναμονή μετατιθέμενων συναδέλφων που κατάγονται από το νομό Λάρισας ,είναι ίσως η μεγαλύτερη από όλους τους άλλους νομούς της χώρας.
Έχετε μόνο στο νου σας ότι υπάρχουν συνάδελφοι Λαρισαίοι με πολυετή προϋπηρεσία και με άνω των εκατόν είκοσι χιλιάδων μορίων στην επετηρίδα ,οι οποίοι δυστυχώς βλέπουν ένα δίκαιο αίτημα τους, όπως η μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους να είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Ζητούμε την άμεση και δυναμική παρέμβασή σας προς τους αρμόδιους παράγοντες της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας ,ώστε η Α.Δ.Λάρισας να τύχει επιτέλους της προσοχής που της αρμόζει και να υπάρξουν πραγματικές μεταθέσεις ικανού αριθμού συναδέλφων και όχι κοροϊδία όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τις μετακινήσεις ελαχιστότατου προσωπικού.

Πίνακας Αποδεκτών
1.Βουλευτές Ν.Λάρισας.
2.Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
3.Δημαρχους Ν.Λάρισας.
4.Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.