.

Τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν.Α. Αττικής επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν.Α. Αττικής επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.                                               


                                                

                                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Κυριακή 06-10-13 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τα μέλη του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας, Τάσο Μαυρόπουλο μέλος της Κ.Ε. και Γιώργο Μαλαγκωνιάρη και τα μέλη της Ν.Ε. Ν.Α. Αθήνας Τάσο Ταστάνη Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας και  Στέλιο Πλιάκη ,  επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Ν.Α. Αττικής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, στα κρατητήρια του Β΄Α/Τ  Γλυφάδας, στα οποία κρατούνταν 44 μετανάστες και στεγάζεται  στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που είναι ακατάλληλο, βρίσκεται σε περιοχή που είναι αμιγής κατοικία και δεν τηρεί τις νόμιμες πολεοδομικές διατάξεις περί χρήσεων γης.

Ενώ τα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών, έχουν σκοπό να εξυπηρετούν την προσωρινή κράτηση για διαδικασία αυτοφώρου, έχουν μετατραπεί σε φυλακές που κρατούνται μετανάστες και ποινικοί έως και 18 μήνες, που σε πολλά κρατητήρια είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που χωράνε, καταπατώντας τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πολύμηνη κράτησή τους, χωρίς φυσικό φως, προαυλισμό και περίθαλψη και η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, εκτός της μετάδοσης ξεχασμένων ασθενειών σε κρατούμενους αστυνομικούς και πολίτες, εγκυμονεί κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απολύμανση και απεντόμωση του συγκεκριμένου κτιρίου λόγω κοριών και ψύλλων, γίνεται με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των αστυνομικών και άλλων οργανώσεων και των περιστατικών που έχουν εκδηλωθεί και έχουν βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των κρατουμένων και του προσωπικού των υπηρεσιών, το υπουργείο δημόσιας τάξης κωφεύει επιδεικτικά αναδεικνύοντας το ανάλγητο πρόσωπο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

                                                                              
                                                                                                         07-10-2013
                                                                                    Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.