.

Ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ


 
Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει το «success story» στο εξωτερικό.  Μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα σε έναν πόλεμο που τελικά… δεν έγινε, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς.  
Τις ημέρες που ο κ. Σαμαράς, θα παραβρίσκεται στο Ισραήλ, οι δυο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Ταυτόχρονα πολυπληθής ομάδα υπουργών αλλά και  ο ειδικός σύμβουλος, Ανδρέας Ταπραντζής, από το ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν σειρά συνετίσεων με Ισραηλινούς αξιωματούχους, για να εντατικοποιηθεί η στρατηγική συνεργασία των δυο χώρων. Μια στρατιωτική συνεργασία που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας.
Είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός της χώρας μας θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα. Τα Παλαιστινιακό ζήτημα ήταν πάντα σημαντικό στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο πρωθυπουργός με την ενέργεια του αυτή υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο.
Η πορεία της Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική,  την μετατρέπει ταχύτατα σε «φυλάκιο» των επικίνδυνων για την ειρήνη Αμερικανό-Ισραηλινών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που επιφυλάσσει απρόβλεπτες  συνέπειες για την χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στις στην μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και γεωπολιτικό «εξάρτημα» περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Θα συνεχίζει να μάχεται με μεγαλύτερο πείσμα για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με σκοπό έχει να βγει η Ελλάδα από την διεθνή περιθωριοποίηση στην οποία που οι μνημονιακές κυβερνήσεις την έχουν καταδικάσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.