.

Αγγλία: Πυροσβέστες σε Απεργία παρά την απαγόρευση! (photo/videos) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αγγλία: Πυροσβέστες σε Απεργία παρά την απαγόρευση! (photo/videos)

Με αίτημα να αποσύρει η κυβέρνηση Κάμερον από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλαγές στο συνταξιοδοτικό τους, πυροσβέστες 4 τμημάτων της Αγγλίας το τόλμησαν παρά την απαγόρευση και συμμετείχαν στη Γενική Απεργία της 25.09.2013. Η τετράωρη στάση εργασίας ξεκίνησε στις 12.00 ώρα. 
Μπορεί οι πυροσβέστες από τους σταθμούς Carrow, Chartwell Road, Sprowston και Earlham να είχαν αποχωρήσει από τα πόστα τους, ωστόσο η επίσημη πυροσβεστική υπηρεσία του Norfolk και το Κέντρο Επιχειρήσεων 999, παρέμειναν ανοιχτά. Τις τέσσερις ώρες το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχτηκε μόνο 3 κλήσεις, από τις οποίες μία μόνο για πυρκαγιά. 


Οι πυροσβέστες δήλωσαν εξοργισμένοι, αφού η κυβέρνηση τους αιφνιδίασε καταθέτοντας τροποποίηση νόμου για σύνταξη στα 60 έτη.  Οι πυροσβέστες ισχυρίζονται ότι σε τόσο δύσκολες συνθήκες εργασίας, δεν θα μπορέσει το προσωπικό να εργαστεί έως την ηλικία των 60 ετών, με αποτέλεσμα να παραιτείτε πριν πάρει τη σύνταξη. Οι συνδικαλιστές ισχυρίζονται πως ήδη και η κοινωνία και οι πυροσβέστες αντιλαμβάνοντε ότι είναι ακατόρθωτο να επιτευχθεί επιμήκυνση του ορίου συνταξιοδότησης, αφού ακόμη και στα 55 έτη που είναι σήμερα, εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα. Η φύση του επαγγέλματος είναι ιδιαίτερη λένε και δεν χωρά περεταίρω επιβάρυνση. Δεν ζητάμε αυξήσεις επισημαίνουν, ζητάμε να διατηρηθεί τουλάχιστον η υπάρχουσα κατάσταση. 

 Τέλος δηλώνουν ότι η κίνηση τους αυτή συμβολική για τις προθέσεις τους απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να πάρει πίσω την τροπολογία, ενώ ευχαρίστησαν τους κατοίκους για την εγρήγορση και ετοιμότητα που βρισκόταν λόγω της απεργίας και για το γεγονός ότι το Τηλεφωνικό Κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε σχεδόν μηδενικά περιστατικά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.