.

'' ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ'', του Τάσου Μαυρόπουλου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

'' ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ'', του Τάσου Μαυρόπουλου




ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Την εισβολή στην ΕΡΤ την είχαν προαναγγείλει και ήταν αναμενόμενη. Το μόνο που δεν είχαν προσδιορίσει ήταν η ημερομηνία και η ώρα της εισβολής. Οπότε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η ενέργεια.
Μπήκαν στην ΕΡΤ, όπως μπήκαν στο πανεπιστήμιο, στο κοινωνικό ιατρείο, στα νοσοκομεία για την προστασία του άδωνη, στα υπουργεία και υπηρεσίες για να βγάλουν τους εργαζόμενους.
Μπήκαν σε ένα δημόσιο χώρο, αφού πρώτα έχουν μπει δεκάδες φορές σε εργοστάσια και εταιρείες για να προστατέψουν τα συμφέροντα των αφεντικών, όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν στην εκμετάλλευσή τους, σε χωριά, σαν στρατός κατοχής, για να προστατέψουν την άγρια εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας μας και των κατοίκων της από τα ιδιωτικά συμφέροντα, στα λιμάνια και αλλού.
Μπήκαν στην ΕΡΤ, όπως θα μπουν στα ιατρεία του ΙΚΑ και στα κέντρα υγείας που ετοιμάζονται σύντομα να διαλύσουν, όπως θα μπουν στα γυμνάσια και τα λύκεια σε κάθε μαθητική αντίδραση, όπως θα μπουν στα σπίτια μας για να τα πάρουν, όταν δεν μπορούμε να πληρώσουμε εφορίες, χαράτσια και λογαριασμούς.
Δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύουν, ώστε να εκπλαγούμε. Μέχρι σήμερα είναι συνεπέστατοι σε αυτό που υπηρετούν και μάλιστα το ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια. Ενίοτε βρίσκονται και πιο μπροστά από το πρόγραμμά εκπλήρωσης των στόχων τους.
Υπηρετούν τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που πριν από μερικές δεκαετίες επιβαλλόταν με χούντες, ενώ σήμερα επιβάλλεται με «αστικές δημοκρατίες», στηριζόμενη στον «νόμο και την τάξη» και το δόγμα της «μηδενικής ανοχής».
Νόμος είναι η διασφάλιση του πλούτου των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των κρατικοδίαιτων εργολάβων, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας και των στρατηγικών της υποδομών στους σύγχρονους αποικιοκράτες.
Νόμος είναι η διασφάλιση της φορολογικής ασυλίας και ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου, η διασφάλιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων καταργώντας κάθε δικαίωμα, η κατάργηση της εργασίας ως δικαίωμα.
Νόμος είναι η επικύρωση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της εξαθλίωσης, των αστέγων στα χαρτόκουτα, της διάλυσης των κοινωνικών υποδομών, της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας.
Τάξη είναι η διασφάλιση της εφαρμογής του «νόμου» και η αποκατάσταση της «ομαλότητας», όταν ο «νόμος» παραβιάζεται.
Τάξη είναι η αντιμετώπιση, με οποιοδήποτε τρόπο, κάθε εστίας αντίστασης που ζητάει δουλειά , φαί, υγεία, παιδεία, που αρνείται την εκμετάλλευση το ξεζούμιασμα και το πέταμα στο δρόμο.
Τάξη είναι η καταστολή κάθε αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.
Είναι λάθος να λέμε ότι η αστυνομία έκανε αυτό ή το άλλο. Η αστυνομία δεν είναι το σύστημα. Είναι το εργαλείο του συστήματος και εκτελεί πολιτικές εντολές. Είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται κάθε φορά για να προστατέψει και να αναπαράγει τα κυρίαρχα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα. Δεν αποφασίζουν μόνοι τους τι και ποιον θα καταστείλουν.
Θα προκαλούσε εντύπωση, αν δεν χρησιμοποιούσαν έτσι τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας. Αν η καταστολή δεν γινόταν με τόση αγριότητα, αν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έδειχναν βία και αυταρχισμό για να φοβούνται οι πολίτες και να αποτρέπουν τις αντιδράσεις τους, απλά δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.
Ας μην έχουμε κρυφές προσδοκίες και από την δικαιοσύνη. Είναι «τυφλή», αλλά δεν δικάζει με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη. Το νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου καλείται να αποφασίσει, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κυρίαρχης οικονομικής και πολιτικής τάξης. Και να θέλει κάποιος δικαστής να πάει παραπέρα, δεν μπορεί.
Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ούτε η σύλληψη της πόρτας της ΕΡΤ, ούτε η άρνηση αναγνώρισης του δικαιώματος των βουλευτών να επισκεφτούν δημόσιο χώρο, ούτε η αντιμετώπιση βουλευτών με ασπίδες. Το κοινοβούλιο το έχουν ήδη απαξιώσει. Το υπάρχον σύνταγμα το έχουν κάνει κουρελόχαρτο. Θα κάνουν ό,τι χρειαστεί και θα χρησιμοποιήσουν όποιο μέσο χρειαστεί για να συνεχίσουν αυτή τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Δεν έχουν φραγμούς. Είναι αδίστακτοι. Αρκεί να πετύχουν τους στόχους τους.
Προϋπόθεση επιτυχίας των στόχων τους είναι η εξαθλίωση του λαού, είναι ο κοινωνικός αφανισμός. Έχουμε ένα άγριο ταξικό πόλεμο και η οικονομική ελίτ κάνει το αυτονόητο. Προασπίζει τα συμφέροντά της. Και θα τα προασπίσει με κάθε τρόπο. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του. Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Φοβούνται την αντίδρασή μας και γι’ αυτό προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Μας τρομοκρατούν γιατί ξέρουν ότι αυτή η πολιτική είναι άδικη και δεν έχουν άλλο τρόπο να πείσουν. Προσπαθούν να μας κρατήσουν στον καναπέ, γιατί ξέρουν ότι, αν σηκωθούμε, θα είναι εντελώς ανίσχυροι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε μέρα που περνά δεν γυρίζει πίσω και ό,τι χάνουμε, χρειάζεται αγώνες χρόνων για να ανακτηθεί. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε μέρα. Δεν πρόκειται να παραδώσουν την κυβέρνηση, αν δεν τους ανατρέψει ο λαός. Η πολιτική αυτή δεν ανατρέπεται μόνο με εκλογές, αν και όποτε αυτές γίνουν. Ανατροπή δεν γίνεται μόνο με κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και τους πολίτες θεατές. Η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση να ανατραπεί από τον λαό, που θα είναι ο ισχυρός εγγυητής για την υλοποίηση του προγράμματος μιας αριστερής κυβέρνησης την επόμενη μέρα και η αποφασιστικότητά του θα ελαχιστοποιήσει τα περιθώρια εκβιασμού από το μεγάλο κεφάλαιο και τους κερδοσκόπους. Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα ,ότι με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις δεν γίνεται τίποτα. Αυτά τα πράγματα δεν προγραμματίζονται και δεν μπορείς να κάνεις ασφαλείς προβλέψεις. Υποχρέωση δική μας είναι να κρατάμε τη φλόγα της αντίδρασης αναμμένη. Να είμαστε παρόντες σε κάθε κάλεσμα. Να αντιστεκόμαστε στο «νόμο και την τάξη», απαιτώντας να γίνει νόμος η κοινωνική δικαιοσύνη.
Έχουμε παραδώσει τη ζωή μας στα χέρια τους. Να τους την πάρουμε πίσω.
Τάσος Μαυρόπουλος μέλος της Κ.Ε.
Συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ

(προσωπική ιστοσελίδα:http://mauropoulos.blogspot.gr/ )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.