.

''Γαλόνια και χειροπέδες'' - Διώξεις κατά στρατιωτικών έρχονται επιχειρηματίες και στο βάθος πολιτικοί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

''Γαλόνια και χειροπέδες'' - Διώξεις κατά στρατιωτικών έρχονται επιχειρηματίες και στο βάθος πολιτικοί


                           “Θα χυθεί αίμα” στο χώρο των εξοπλισμών έγραφε το Onalert στις 22 Νοεμβρίου 2011. Και γράφαμε από τότε για την “ομάδα των σαραντάρηδων δικαστικών” οι οποίοι είχαν βάλει σκοπό να βγάλουν άκρη για τη ροή του μαύρου χρήματος στους εξοπλισμούς. Το “αίμα άρχισε να ρέει” και χειροπέδες να μπαίνουν σε χέρια που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας “μοίρασαν μαύρο χρήμα”.

Ποινικές διώξεις και κατά στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιτροπές συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων ασκήθηκαν από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς. Ένα ένταλμα σύλληψης κατά επιχειρηματία που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εκτελέστηκε. Και όλη η Αθήνα βοά από χθες ότι το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί αφορά σε πολύ βαρύ όνομα των εξοπλισμών, επιχειρηματία που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο εξωτερικό.

Αυτά είναι μόνο η αρχή. Όπως προκύπτει από δικαστικές πηγές που γνωρίζουν τις κινήσεις των 40ρηδών “ταλιμπάν” δικαστικών, τα σπουδαία έρχονται αμέσως μετά από τη Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert είναι έτοιμα για εκτέλεση κι άλλα εντάλματα σύλληψης. 

Σ΄ ότι αφορά σε στρατιωτικούς για τους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Πρόκειται για αξιωματικούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές αξιολόγησης αλλά υπάρχουν εναντίον τους και σαφείς ενδείξεις ή και αποδείξεις ότι κάτι “πήραν”. Ως γνωστόν το χρήμα δύσκολα κρύβεται.

Μέχρι που θα φθάσουν οι έρευνες; Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στα “ξαφνικά φρεναρίσματα”. Αλλά αυτή τη φορά η πορεία των ερευνών δεν θα είναι εύκολο να ανακοπεί. Η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο κέντρων τα οποία για πολλά χρόνια ήλεγχαν το χώρο και τις όποιες εξελίξεις.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ονόματα ,πολύ βαριά ονόματα, τα οποία είχαν άμεση εμπλοκή με εξοπλιστικά προγράμματα και τα οποία ακόμη δεν έχουν βγει στο προσκήνιο. Επιχειρηματίες που ουδέποτε παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους σε “παιχνίδια εξοπλισμών” αλλά που είναι γνωστό ότι έπαιξαν ρόλο. Από τις ερωτήσεις που έγιναν στον Αντώνη Κάντα προκύπτει ότι οι δικαστές έχουν γνώση. Απ΄ όσο γνωρίζουμε έχουν και θέληση να προχωρήσουν.


onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.