.

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές (VIDEO) ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές (VIDEO)


Περίπου 2.000 Ταϊλανδοί διαδηλωτές που προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να ανατρέψουν την κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της αστυνομίας. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ή αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν 18 πραξικοπήματα μέσα στα 80 τελευταία χρόνια, έχουν κρατήσει αποστάσεις από την τελευταία αναταραχή.
Έπειτα από αρκετές ημέρες βιαιοτήτων και συγκρούσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Η αστυνομία από τη δική της μεριά άφησε τους διαδηλωτές να μπουν σε κρατικές υπηρεσίες τις οποίες πολιορκούσαν στην προσπάθειά τους να ρίξουν την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα αυτή την απόφαση της αστυνομίας, η οποία αρχίζει να διαφοροποιείται, με αντίθετες απόψεις να εκφράζονται στις τάξεις της.

Οι διαμαρτυρίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες αποτελούν την πιο πρόσφατη εκδήλωση μιας σύγκρουσης που φέρνει αντιμέτωπους το κατεστημένο της Μπανγκόκ, από τη μια, και τους πιο φτωχούς Ταϊλανδούς.

Η Πρωθυπουργός της χώρας και μέλος μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Ταϊλάνδη δήλωσε ότι δεν θα φέρει προς ψήφιση τον αμφιλεγόμενο νόμο για την αμνήστευση του αυτοεξόριστου αδελφού της και πρώην Πρωθυπουργού, Θακσίν Σιναουάτρα.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.