.

Κρίσεις Αρχηγών μέχρι 15 Ιανουαρίου - Νέος κύκλος επεισοδίων στο σήριαλ! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κρίσεις Αρχηγών μέχρι 15 Ιανουαρίου - Νέος κύκλος επεισοδίων στο σήριαλ!





Το σήριαλ των κρίσεων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων δεν σταματά ποτέ στο ΥΠΕΘΑ. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει πάλι τα σενάρια για κρίσεις μέχρι τη 15η Ιανουαρίου.



Αφορμή για το νέο κύκλο επεισοδίων αποτέλεσε ο θόρυβος που δημιούργησε το Μέγαρο Μαξίμου για την αδυναμία του πρωθυπουργού να πετάξει με vip αεροσκάφος στο Μπακού. Ο εκνευρισμός που επικράτησε στο ΥΠΕΘΑ έκανε πολλούς συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου να επαναφέρουν τις εισηγήσεις τους για κρίσεις Αρχηγών εδώ και τώρα. “Για να τελειώνει και η παρατεταμένη περίοδο ...αναμονής” ,λένε. 

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν;

•Ο Αβραμόπουλος πρέπει να τοποθετήσει την ηγεσία που ο ίδιος επιθυμεί και θεωρεί ότι του “ταιριάζει”.

•Κρίσεις θέλουν και οι κομματικοί της Συγγρού αφού υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις μέχρι τώρα επιλογές. Θέλουν να “φάνε” τον Κωσταράκο έχοντας ακόμη το ...τραύμα Μπεγλίτη, δεν θέλουν τον Αποστολάκη ,γιατί είχε υπηρετήσει ως υπασπιστής επί Παπαντωνίου και γενικώς έχουν μια σύγχυση. Ο Αβραμόπουλος δεν πρόκειται να πιεστεί απ΄ αυτούς τους κύκλους.

•Στο επιχείρημα ότι με την κατάσταση που επικρατεί στη Τουρκία καλό θα ήταν να μην γίνουν τώρα αλλαγές οι υποστηρικτές των κρίσεων απαντούν ότι η κρίση στη Τουρκία θα κλιμακωθεί και καλό θα είναι να γίνουν τώρα οι όποιες αλλαγές ώστε οι νέοι Αρχηγοί να είναι έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν στη κορύφωσή της.

Ποιοι “κινδυνεύουν”;

Στο ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν τα προγνωστικά είναι ακόμη μοιρασμένα. Συνεργάτες του ΥΕΘΑ έλεγαν τη περασμένη εβδομάδα ότι “όλοι είναι ...επίφοβοι”. Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες πιθανότητες αποχώρησης έχει ο Α/ΓΕΣ Αθ. Τσέλιος με δεύτερο τον Α/ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά. Μεγάλο ερώτημα ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος με τις προβλέψεις να είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές για τη παραμονή του. Ο Α/ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης δείχνει να είναι πιο σταθερός στη θέση του με καλές πιθανότητες ανόδου στον πέμπτο όροφο του ΓΕΕΘΑ αν αποχωρήσει ο Κωσταράκος.

Όπως και να ΄χει θα ζήσουμε και αυτό το κύκλο των επεισοδίων “κρίσεις Αρχηγών”. Έτσι κι αλλιώς πια ο Μάρτιος δεν είναι μακρυά. 



onalert


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.