.

Δημόσιο: στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι και πυροσβέστες– Σε ένα μήνα οι επόμενες απολύσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δημόσιο: στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι και πυροσβέστες– Σε ένα μήνα οι επόμενες απολύσεις


- Πρώτοι μπαίνουν στο στόχαστρο οι συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν
- Δεν εξαιρούνται από τον έλεγχο ούτε οι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ
- Δεν βγαίνουν τα “κουκιά” των απολύσεων μέσα στο 2014 στο Δημόσιο και ψάχνουν παντού


Τίποτε δεν άλλαξε σε ό,τι αφορά στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η χώρα πρέπει να

μειώσει μέσω απόλυσης το προσωπικό του Δημοσίου κατά ακόμη 11.000 άτομα.

Η ανεύρεση επίορκων έχει καταντήσει ανέκδοτο με ελάχιστους να απολύονται με τον τρόπο αυτό και έτσι ο πέλεκυς απειλεί υπαλλήλους που κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.

Πλέον, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχεδόν από το 2.000 και μετά. Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 9.873 επιτυχόντες σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ την περίοδο 2003- 2009, 3.800 προσληφθέντες το 2011 στην Πυροσβεστική καθώς και 35.239 συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα Παυλόπουλου.

Με αφορμή κάποιες μονιμοποιήσεις που έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού και όπου αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας όλες οι παραπάνω προσλήψεις μπαίνουν στο στόχαστρο. Ουσιαστικά αναζητούνται παρατυπίες για να βρει το κράτος ευκαιρία να πάρει πίσω τη μονιμοποίηση του υπαλλήλου.

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται η καταγραφή προσωπικού ώστε να καταρτιστούν ανά υπουργείο οι λίστες των απολύσεων, καθώς η αναζήτηση παρατυπιών αποδεικνύεται χρονοβόρα και οι ημερομηνίες τρέχουν.

Βάσει μνημονίου οι πρώτες απολύσεις που πρέπει να ανακοινώσει η χώρα θα είναι μέσα στο Μάρτιο και θα είναι το πρώτο κύμα των 11.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν εφέτος.

Πλην μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων που εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες στις οποίες αποφασίστηκε να μπει λουκέτο έρχονται πλέον εκατοντάδες απολύσεις τόσο στους Δήμους και ειδικά σε επίπεδο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όσο όμως και μεταξύ των συμβασιούχων του δημοσίου καθώς φαίνεται πως πλέον η τρόικα έχει συμφωνήσει να προσμετρώνται οι μη ανανεώσεις συμβάσεων ως απολύσεις από το δημόσιο.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.