.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.



Οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αφού καθυστέρησαν προκλητικά, έγιναν με ταχύτατες διαδικασίες που  παραπέμπουν σε ειλημμένες αποφάσεις και λίστες, με  παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων.
Οι φετινές κρίσεις , όπως και των προηγουμένων ετών έγιναν χωρίς να υπάρχει ένα διαφανές, αντικειμενικό και αξιοκρατικό πλαίσιο αξιολόγησης κρίσεων και προαγωγών, με  αποτέλεσμα να αποστρατεύονται με αδιαφανείς διαδικασίες, δεκάδες ικανότατοι και έμπειροι αξιωματικοί, επειδή δεν είναι αρεστοί στο κόμμα που κυβερνά.
Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα, αν η διαδοχή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε με την παραίτηση του προηγούμενου  Αρχηγού  και αν ναι, ποιοι οι λόγοι της παραίτησής του και γιατί δεν δημοσιοποιούνται.
Η ανυπαρξία ενός τέτοιου πλαισίου επιβάλλει  την κομματοκρατία στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. και κρατάει σε ομηρία το σύνολο των αξιωματικών του σώματος,  οδηγώντας τους στην καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Το δόγμα ότι για να προαχθείς , δεν αρκεί να είσαι άριστος αλλά και αρεστός, πρέπει να γίνει παρελθόν.
Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα εφαρμόσει ένα διαφανές, αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης, κρίσεων και προαγωγών, απεγκλωβίζοντας τα σώματα ασφαλείας και τις ηγεσίες τους από τις πελατειακές σχέσεις και τον κομματισμό.
Γραφείο Τύπου 15-4-2014


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.