.

Δελτίο Τύπου της Α.Ε.Π.Πυροσβεστών για τον εμπαιγμό που ακολούθησε η κυβέρνηση στο Πυροσβεστικό προσωπικό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου της Α.Ε.Π.Πυροσβεστών για τον εμπαιγμό που ακολούθησε η κυβέρνηση στο Πυροσβεστικό προσωπικό


 Α.Ε.Π.Π.
   AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

                                  
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
            
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για τον εμπαιγμό που ακολούθησε η κυβέρνηση, σχετικά με την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος (το περιβόητο 500ευρω) στο Πυροσβεστικό προσωπικό, αδιαφορώντας για την χρόνια οικονομική αφαίμαξη που βιώνουν οι οικογένειες των συναδέλφων.

Είναι πρόδηλο ότι, γρήγορα ξεχάστηκαν οι κυβερνητικές ψηφοθηρικές υποσχέσεις σχετικά με την αναδιανομή του περιβόητου πλεονάσματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι και οι ένστολοι, γρήγορα ξεχάστηκαν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για την προστασία των ήδη μειωμένων μισθών των ένστολων και της δήθεν αποκατάστασης των μισθών των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας, όπως ακούγεται από την Πολιτική μας ηγεσία εδώ και πολλούς μήνες.
Αναλύοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης σε αριθμούς, όσο αφορά το ποιοι είναι τελικά οι δικαιούχοι στο Πυροσβεστικό Προσωπικό, διαπιστώνουμε ότι το 28% του προσωπικού δικαιούται να λάβει μέρος στην λήψη του εφάπαξ ποσού εκ των οποίων μόνο το 22% θα λάβει τα 500 ευρώ και το υπόλοιπο 6% θα λάβει από 32 έως 480 ευρώ. Ως εκ τούτου το 72% του προσωπικού δεν δικαιούνται κανένα ποσό.
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά η δικαιοσύνη και η ισονομία διακυβεύονται στο βωμό της προεκλογικής ψηφοθηρίας και χειραφετούνται κατά το δοκούν, από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τις παχυλές προεκλογικές υποσχέσεις τους.
Η Α.Ε.Π.Π. υπηρετώντας τις αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης, από τις οποίες πηγάζει και το χρέος μας για συνεχή και αδιάκοπη υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, με ακράδαντη πιστή στις αρχές του υγιούς συνδικαλισμού και οπλισμένη με τη μαχητικότητα και αγωνιστικότητα των μελών της, οφείλουμε και πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα μας, στέλνοντας μήνυμα στα οικονομικά κέντρα αποφάσεων και σε αυτούς που με περισσή ευκολία επιδιώκουν τον εξευτελισμό της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποτιμά την νοημοσύνη μας, καθώς όλοι βλέπουμε πλέον, να μην πιάνουν τόπο οι θυσίες μας από την συνεχιζόμενη κυβερνητική οικονομική αφαίμαξη.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, το έκτακτο βοήθημα των 500ευρώ να χορηγηθεί σε όλους τους ένστολους και να αποκατασταθεί η τεράστια αδικία, ως προς την κατανομή του.
Αφού λοιπόν, μεγάλο μέρος από το <<περιβόητο πλεόνασμα>> δεν έχει ακόμα αποφασισθεί πως θα διανεμηθεί, μιας και υπάρχουν ακόμη και σήμερα διαβουλεύσεις για επέκταση του αριθμού των δικαιούχων κ.α., να χορηγηθεί σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού σε όλους τους ένστολους.

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ….ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ!!!!!!!.

Η συντονιστική ομάδα της ΑΕΠΠ
 
#aep.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.